Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nema uvjeta za pokretanje istrage u slučaju Karlovačke pivovare!?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražni centar Županijskoga suda u Karlovcu zaključio je da se još nisu stekli procesni uvjeti za pokretanje istrage u slučaju Karlovačke pivovare, a o žalbi Općinskog državnog odvjetništva (ODO) na "nezadržavanje osumnjičenika, odlučivat će izvanraspravno vijeće", izvijestila je glasnogovornica Županijskog suda Alenka Laptalo.

Odvjetništvo je jučer podnijelo istražni zahtjev protiv Karlovačke pivovare i pet osoba zbog sumnje u teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti a ponovno je predložilo pritvor za osumnjičene zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu Privedeni ubojice Danke Ilić (2) Iz minute u minutu Osumnjičeni za Dankino ubojstvo dovedeni u tužiteljstvo pognutih glava i u lisicama, zgrada pod opsadom policije

Glasnogovornica Laptalo pojašnjava da je sutkinja Jasminka Jerinić Mušnjak, razmatrajući zahtjev i spise, "utvrdila da nisu ispitane sve osobe protiv kojih se zahtijeva provođenje istrage". Pojasnila je da je istražni zahtjev podnesen zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti dovođenjem u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom protiv pet osumnjičenih osoba i Karlovačke pivovare d.d. kao pravne osobe.

Na predistražnom ročištu 7. ožujka ispitani su osumnjičenici:
tehnički direktor Gabor Ligeti, glavni inženjer Slaven Siladić,
voditeljica Odjela sigurnosti na radu i zaštite okoliša Zrinka Odrčić i voditelj proizvodnje fermentacije Marinko Kovačević, a, po riječima glasnogovornice, glavna tehnologinja Marija Tufeković (glasnogovornica je navela samo inicijale) nije privedena istražnoj sutkinji.

Nije obavljeno ni ispitivanje predstavnika pravne osobe, jer Karlovačka pivovara d.d. još nije odredila svog predstavnika, što je dužna učiniti u roku od 8 dana, rekla je Laptalo.

O žalbi Odvjetništva protiv rješenja kojim je istražna sutkinja
Jerinić Mušnjak odbila zadržavanje osumnjičenika, Laptalo je kazala da će o tome "odlučiti izvanraspravno vijeće Županijskog suda u roku od četrdeset osam sati". "Taj rok počet će teći kada isteknu žalbeni rokovi, a to je u ponedjeljak", dodala je.

U sklopu obrazloženja istražnog zahtjeva Odvjetništvo je jučer
izvijestilo da je 23. veljače iz Karlovačke pivovare ispuštena
ispuštena velika količina ugljičnog dioksida što je imalo za
posljedicu da je u usjeku potoka Grabica bila smanjena količina kisika u zraku, pa je upravo zbog visoke koncentracije ugljičnog dioksida došlo do uginuća psa, i prvo gubitka svijesti Zdravka Martinovića, (koji je uz potok šetao psa), a potom i do teškog oštećenja njegova organizma.

Obitelj Zdravka Martinovića, koji je u komi i nalazi se u karlovačkoj bolnici, danas je posjetio karlovački gradonačelnik Miro Škrgatić te je supruzi Desanki Martinović uručio deset tisuća kuna pomoći za moguće izvanredne troškove.

Kći Gordana Martinović Paljević tom je prilikom rekla da je ona Odvjetničkom uredu Nobilo potpisala punomoć za zastupanje u privatnoj tužbi protiv Karlovačke pivovare.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene