Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka iz Mosta

''Nema šanse da Barišić ostane ministar ako se dokaže autoplagijat''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mostov saborski zastupnik Nikola Grmoja izjavio je nakon glasovanja o nepovjerenju ministru obrazovanja Pavi Barišiću, da ovim glasovanjem nije stavljena točka na i.

Mostovi zastupnici nisu sudjelovati u raspravi o povjerenju ministru znanosti i obrazovanja Pavi Barišiću, a tijekom glasovanja o oporbenom zahtjevu da mu Sabor izglasa nepovjerenje zbog optužbi za plagiranje, kao i funkcioniranju Vlade, bili su suzdržani.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja PARLAMENTARNI IZBORI Grmoja podnio prijavu DORH-u zbog malverzacija u Fortenovi Mostov kandidat za premijera Nikola Grmoja program predstavio Grmoja Most ima prijedlog za smanjenje jedne od najvećih ovisnosti: "Zabranit ćemo reklamiranje i ograničiti broj aparata"

Svih 15 Mostovih zastupnika bilo je među 18 saborskih zastupnika koji su bili suzdržani kod glasovanja o povjerenju ministru znanosti i obrazovanja Pavi Barišiću koji je u petak dobio podršku Hrvatskog sabora, pokazuju rezultati glasovanja. ''Bili smo suzdržani. Nismo htjeli sudjelovati ni u raspravi. Znanstvena zajednica je po tom pitanju podijeljena. Otvaraju se svakog dana novi problemi u ovom slučaju i mislim da ovim glasovanjem nije stavljena točka na i. Vidjet ćemo što će se događati u budućnosti. Suzdržanim glasom rekli smo da nećemo podržati politikantsku inicijativu SDP-a i HNS-a. Oni su glasovali za dokazanu plagijatoricu u Ustavnom sudu'', rekao je Grmoja.

Podsjetio je da bi u slučaju da su glasovali protiv, Barišić i dalje bio ministar, s obzirom na velik broj glasova protiv. ''Ovim nije zaključena ova priča'', napominje Grmoja podsjećajući na autoplagijat za kojeg se također sumnjiči Barišića.

''Kad bi se pokazalo točno ovo oko doktorske disertacije, nema nikakve šanse da Pavo Barišić ostane ministar, jer onda nije pitanje fusnote o kojoj je govorio premijer, nego je pitanje puno teže'', zaključuje Grmoja.

Osim Mostovaca, suzdržani su još bili i Goran Aleksić (SNAGA), Ivan Lovrinović (Promijenimo Hrvatsku) i Ivan Sinčić (Živi zid).

Za smjenu ministra Barišića, koju je prijedlogom da mu Sabor zbog optužbi za plagiranje iskaže nepovjerenje iniciralo 45 oporbenih zastupnika, glasovalo je 49 zastupnika iz SDP-a, HNS-a, HSU-a, HSS-a te Ivan Pernar i Branimir Bunjac iz Živog zida.

Protiv njegove smjene bila su 72 zastupnika iz saborske većine te zastupnici nacionalnih manjina, s tim da u sabornici za glasovanja nije bilo Milorada Pupovca (SDSS) i Furia Radina, zastupnika talijanske manjine.

Po Poslovniku, kada Sabor odbije prijedlog za iskazivanje nepovjerenja, zastupnici koji su ga inicirali ne mogu isti zahtjev podnijeti prije nego istekne šest mjeseci od podnošenja prijedloga. (I.D. / Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene