Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rekordna visina

Nelikvidnost u premijerkinom mandatu dosegla 39,9 milijardi kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poduzetnici upozoravaju kako je nelikvidnost problem koji kao karcinom izjeda gospodarstvo, a pomaka nema.

Mali ured, ali tvrtka s velikim projektima iza sebe. Izvode sve vrste geomehaničkih i istražnih radova. Planove u ovom trenutku koče nenaplaćena potraživanja. Budućnost je upitna. 'U ovom trenutku naše potraživanje je negdje oko tri i pol milijuna kuna i dovedeni smo u situaciju da ne možemo servisirati svoje obveze', kaže Ante Damjanović, iz Geoservisa.

Pročitajte i ovo Ilustracija proljetno izvješće MMF objavio prognozu za hrvatsko gospodarstvo, evo kada očekuju usporavanje rasta cijena Tvrtka Prostoria Koronakriza uzela danak Svaki četvrti poduzetnik uvjeren je da će završiti u stečaju: "Slabo gospodarstvo smo mi skuhali prije krize"

Pa će možda morati staviti ključ u bravu. Nisu jedini, u ovom trenutku nelikvidnost se u državi popela na rekordnih 39,9 milijardi kuna. Oporba krivi Vladu. ' Nelikvidnost je otprilike problem kao i suša u Slavoniji. Nedostatak novca jednostavno ne dopušta da gospodarstvo funkcionira normalno. Zato smo rekli da država mora odraditi svoj dio posla. Sve one državne dugove podmiriti u rokovima', tvrdi Branko Grčić iz SDP-a.

Tri godine nema rješenja

U premijerkinom mandatu nelikvidnost je narasla za više od 17 milijardi. Pomaka može biti tek kada se i taj gorući problem krene rješavati. 'Sadašnji ovršni zakoni, sadašnje stanje u hrvatskom pravosuđu zapravo idu na ruke onima koji ne žele plaćati, ne žele funkcionirati prema nekakvim regularnim standardima', dodaje Damjanović.

Ovaj poduzetnik obratio se sudu, ali već tri godine nema rješenja kojim bi naplatio svoj davno obavljen rad. U međuvremenu njegova tvrtka koja hrani 16 obitelji propada, a država od svega pere ruke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene