Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vozači su podijeljeni

Neki ga se užasavaju, nekima je baš fora, a nekima potreba...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Usred turističke sezone, stotine pretežno mlađih putnika, prakticira autostopirati ispred naplatnih postaja na autocesti.

Palac gore, za besplatni put. No pored naših sugovornika, autostoperi bi dugo čekali. Oni kažu kako stoperima ne staju jer nemaju povjerenja u njih.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća Prema Zagrebu Sudarila se dva kamiona: Zbog istjecanja nafte zatvoren dio autoceste Ilustracija Bolje izbjeći Ako izgubite karticu za autocestu, u velikom ste problemu: Pogledajte zašto ih treba dobro čuvati

Autostopiranje na magistrali nije zabranjeno, no na autocesti je druga priča. 'Na autocestama i cestama rezerviranim za promet isljkučivo motornih vozila zabranjeno je svako kretanje pješaka', kaže Darko Grac iz prometne policije.

Da, dobro ste pročitali, i ispred naplatnih postaja, stopiranje je zabranjeno. Kazna za takav oblik traženja prijevoza je 500 kuna. 'Samo to autostopiranje predstavlja svojevrstan rizik i za onu osobu koja stopira i za onu osobu koja se zaustavlja jer nikad ta osoba ne može znati da li su namjere one druge osobe časne', kaže Grac.

>> Autostopiranje kod Drniša nemoguće iskorijeniti!

No, kod mnogih još uvijek nema straha. Jedan od sugovornika našem je novinaru rekao kako je stopirao u srednjoj školi, te da danas uvijek staje stoperima.

Neki ga se užasavaju, nekima je to baš fora, nekima potreba. Može biti još jedno novo uzbudljivo iskustvo, ali i opasnost. Jedino čemu se možete nadati je da će vozač stati u dobroj namjeri.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene