Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavljeni materijali u slučaju 'Indeks 2'

'Rekao sam da je mora bubnut' inače neće upisati'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na suđenju u najvećoj antikorupcijskoj akciji na sveučilištu Indeks 2 jutros su puštene i prve video-snimke. Tako se otkrilo da su jedni ispite kupovali iz ljubavi, drugi jer su imali pametnijeg posla, a treći zbog zarade. Dogovori i sastanci odvijali su se posvuda i kao i uvijek uz zanimljive razgovore o biznisu na fakultetu.

Iz USKOK-ovog filmića vidljivo je kako se vesela skupina sastajala i dogovarala, a u jednom trenutku da se primjetiti kako glavni posrednik Mladen Budor poklon sprema u torbicu. Pod krošnjom, u automobilu, na ulici ili kavani, Indeksaši su se nalazili gdje got su stigli ni ne sluteći da su na meti USKOK-a. 10 mjeseci poslije, komedija je izmontirana, a premijeru su na sudu jutros pogledali i glavni likovi.

Pročitajte i ovo Ukrajinski ministar poljoprivrede Solski osumnjičen za korupciju Ne slaže se s optužbama Osumnjičen ukrajinski ministar: Priskrbio si je državno zemljište vrijedno milijune dolara? Zoran Milanović Poslao poruku biračima Milanović: “Rijeke pravde dolaze, oprat će ovu ustajalu smrdljivu Plenkovićevu močvaru“

>> 'Indeks 2': Za upis ocjene i do 650 eura

 Nakon zanimljvih video-uradaka, preslušane su i audio-snimke u kojima su studenti priznali kako se nekad moglo na ispit izaći besplatno, ali je kriza učinila svoje. 'Rekao sam da je mora bubnuti, ako je ne bubneš neće ti upisati', samo su neki od razgovora koi su se danas čuli na suđenju, Šaljive razgovore, vidi se, ponekad su pokvarili jedino profesori, i to baš u trenutku kad je jedan od posrednika htio djevojci koja mu se sviđa kupiti ispit.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene