Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stečaj pitanje dana

Nekada moćni konstruktor pritisnut dugom većim od milijarde kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neka gradilišta Konstruktora sada su preuzele druge tvrtke, no iz Konstruktora se ne daju. Gradilišta ne žele samo tako predati pa svojim strojevima ometaju posao novim izvođačima. Najgore od svega jest što je riječ o strateški iznimno važnim projektima poput riječke i splitske obilaznice.

Cesta skoro gotova, radnici ne staju, no konačni završetak dionice riječke obilaznice do Sv. Kuzma ponovno je upitan. Od dvije dizalice na gradilištu samo je jedna u funkciji. Druga ne samo da stoji, nego smeta i ometa daljnji tijek radova

Pročitajte i ovo Radovi u Karlovcu - 1 Zvijezda u problemima Zbog radova dovedeni su na prosjački štap: ''Egzistencija mi je dovedena ne do ruba, nego preko njega'' Ilustracija Zbog radova Važna ulica u centru Zagreba zatvara se za sav promet: Pogledajte obilazne pravce

Konstruktor koji je počeo graditi dionicu zapao je u probleme, a potom probleme odlučio stvarati i drugima. Gradilište mu je oduzeto, no svoju dizalicu s gradilišta ne žele maknuti. 'Gazda je rekao je da čuvamo do daljnjega dok se ne riješi nešto. To na meni nije, to je na višima da rješavaju. Moje je da radim svoj posao i da čuvam', kazao je Mijo Brtan, radnik Konstruktora.

>> Direktoru Konstruktora zbog krivotvorenja 6 mjeseci zatvora

A viši su riješili. Ili su barem tako mislili. Hrvatske ceste dale su nalog tvrtki Viadukt da preuzme radove partnera, tvrtke Konstruktor inženjering koja zbog financijskih poteškoća nije bila u mogućnosti nastaviti s izvođenjem radova, odnosno ispoštovati odredbe ugovora.

Iz Hrvatskih cesta oduzeli su im radove i na gradilištima Kaštel Stari - Plano te na izgradnji brze ceste Solin - Klis - Sinj. Na dionici riječke obilaznice sada radnici Vijadukta rade što mogu i kako mogu oko zaostale Konstruktorove dizalice. Apsurdna situacija na strateški iznimno važnoj cesti. 'Ova obilaznica je strahovito važna za Bakar, ali ne samo za Bakar, nego za čitav ovaj dio Primorsko-goranske županije. Mislim da je u najmanju ruku neprimjereno da se na ovaj način zaustavljaju radovi', kazao je Tomislav Klarić, gradonačelnik Bakra.

Iz Hrvatskih cesta kazali su kako su poduzeli sve pravne korake ne bi li se izgradnja ovoga vijadukta što prije nastavila. Poznavajući dosadašnji tempo našega pravosuđa, rok za završetak radova u lipnju i više je nego upitan.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene