Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Amerikanac u Hrvatskoj

Zbog OVOGA je ovaj Amerikanac oduševljen Hrvatskom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cody Brown, autor popularnog bloga 'Zablogreb' na kojem piše o američko –hrvatskim kulturološkim razlikama, piše knjigu koja će se temeljiti upravo na blogu.

Cody Brown je 33-godišnji Amerikanac koji je u Hrvatsku stigao nakon što je upoznao sadašnju suprugu koja je Hrvatica. Inspiriran razlikama u načinu života Amerikanaca i Hrvata počeo je pisati blog 'Zablogreb' koji je u kratkom roku postao vrlo popularan.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Jeff Capps na Južnom polu Život mu se okrenuo Dao otkaz i zaposlio se na Antarktici: "Radim i na -76 stupnjeva, zarađujem 75.000 eura, a sve je divno dok ne otvorite vrata"

Nedavno je i s jednom izdavačkom kućom potpisao ugovor za knjigu koja će se temeljiti upravo na blogu koji mu je, kako kaže, promijenio život. ''Zablogreb' je potpuno promijenio moj život, zahvaljući njemu danas imam ugovor za knjigu. Blog mi je dao samopouzdanje da pišem i da nastavim pisati, a povratne informacije čitatelja, koje su vrlo pozitivne, me inspiriraju', kaže Cody.

Knjigu je već počeo pisati i očekuje da će izaći idućeg proljeća. Slijedit će različite aspekte života u Hrvatskoj – društveni život, obitelj, roditeljstvo, itd. 'Knjigom, kao i blogom, pokušavam objasniti Hrvatsku strancima, ali i strance Hrvatima. Knjiga će pratiti moju evoluciju od stranca do 'bona fide' zeta.'

Tako će čitatelji imati priliku doznati kako je Cody upoznao suprugu, kako je konačno doznao da Hrvatska nije u Rusiji, ali će čitati i o neugodnim trenucima koje je doživio ovdje. Na pitanje je li ikada mislio da će napisati knjigu, Cody je odgovorio da je oduvijek htio napisati jednu, ali da nikad nije ni sanjao da će se temeljiti na životu u Hrvatskoj. 'Tko je uopće ovako nešto mogao zamisliti? Ni u najluđim snovima!'.

>> Amerikanac koji piše blog o Hrvatskoj: 'Mislim da mi u SAD-u zavide!'

Cody trenutno boravi u Americi, a budući je jednom prilikom izjavio kako bi mu bilo čudno vratiti se životu u toj zemlji, upitali smo ga kakav je osjećaj nakon toliko vremena ponovno biti tamo.'Čudno je. Sve je puno veće i to je pomalo zastašujuće. Najčudnija stvar je taj osjećaj da sam kod kuće, ali ne i doma. Tamo sam gdje sam odrastao, ali se puno toga promijenilo. Kako je moja obitelj u Hrvatskoj ovo ovdje ne osjećam kao dom', objasnio je.

Najveća kušnja mu je mogućnost zapošljavanja u Americi jer je u samo par dana boravka tamo imao čak nekoliko ponuda za posao. No, Cody ne želi napustiti Hrvatsku unatoč tome što ovdje nema posao kojim bi mogao normalno podmirivati troškove života. 'Ne želim napustiti Hrvatsku, želim da moja kći tu odraste. Nadam se da će sve na dobro izaći i da ćemo ostati u Hrvatskoj'. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene