Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijerka položila kamen temeljac

'Neka se SDP prisjeti kako je zakidao branitelje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor danas je u Podstrani pokraj Splita položila kamen temeljac za izgradnju 16 stanova za branitelje. Investicija je to vrijedna oko 6 milijuna kuna.

Na polaganju kamena temeljca premijerka Kosor je istaknula kako joj se ne sviđa kada čuje izjave u kojima se branitelje naziva 'povlastičarima'. 'To su ljudi koji nisu povlastičari, oni su učinili sve za ovu zemlju', izjavila je premijerka.

Pročitajte i ovo U Makarskoj zaustavljena visoka gradnja - 1 Dizalice odlaze Dalmatinski betonski raj zabranjuje visoku gradnju: "Potražnja za stanovima je zaista velika" Ilustracija - Beč - 2 Društvena održivost Duh Crvenog Beča: Socijalno stanovanje nije samo za siromašne

>> 'Milanovićev cilj svjesno oklevetati i uvrijediti'

Premijerka Kosor je također naglasila kako se u borbi za istinu o braniteljima neće posustati rekavši da je to 'jedna nova bitka za Hrvatsku'. 'Ovo je u ovom trenutku u kojem se nalazimo i kroz koji prolazimo na neki način jedna nova bitka za Hrvatsku, usuđujem se to reći', kazala je Kosor i dodala kako hrvatski branitelji mogu živjeti 'visoko uzdignute glave'.

'Na leđima branitelja se nastoji politizirati'

'Sada se na leđima branitelja nastoji politizirati. To nije dobro, to je vrlo pogrešno osobito zato što se događa u u izbornoj godini', istaknula je Kosor. Na pitanje o Purdi i njegovom potencijalnom izručenju premijerka je odgovorila kako je 'najvažnije da su hrvatske institucije dokazale da on nije kriv, te da je samo branio svoju zemlju'.

Milanovićevu izjavu prema kojoj je 'Vlada znala da Purda ne smije u BIH, a nije ga o tome obavijestila, pa je i sama na neki način kriva za njegovo izručenje premijerka je istaknula kako ne želi komentirati takve izjave. Dodala je 'neka se SDP prisjeti kako je u doba svoje vlasti ukidao braniteljima povlastice, zbog čega ij je HDZ-ova Vlada kasnije plaćala odštete'. 

'Josipović i ja činimo sve'

'Josipović i ja činimo sve da BiH bude stabilna zemlja na putu ka europskim integracijama', rekla je Kosor na pitanje o navodnim željama za podjelama unutar BiH. Premijerka je naglasila kako se hrvatski državni vrh ne upleće u unutarnju politiku BiH, naglasivši kako je ustavna obveza Hrvatske skrbiti o Hrvatima u BiH.

'Pošto su Hrvati u BiH jedan od triju konstitutivna naroda naša je obveza kazati ponešto i o tome s obzirom na činjenicu da još nisu formirana tijela vlasti koja mogu odlučno voditi državu u izlasku iz krize i u drugim velikim poslovima', naglasila je premijerka.

Sastanak s Kerumom

Investicija izgradnje stanova za branitelje u Podstrani, vrijedna je oko 6 milijuna kuna, a premijerka Kosor je podsjetila da je od 2004. godine potrošila više od milijardu i 700 milijuna kuna. Tko će dobiti stan u Grljevcu, u Podstrani, još se ne zna, jer popis branitelja još nije stastavljen. 'Iako je proračun zamrznut za ovo smo ipak pronašli sredstva', kaže Jadranka Kosor.

Premijerka se nakon protokola u Podstrani, u splitskom restoranu u ACY lučici sastala s predstavnicima branitelja. Na taj nenajavljeni sastanak došao je i gradonačelnik Željko Kerum koji je u žestokom sukobu sa šefom splitskog HDZ-a Dujom Marasovićem, pa se čuju i priče o mogućoj smjeni Marasovića.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene