Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez predsjendika HSU-a

Narodna koalicija zajednički program predstavlja slijedeći tjedan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Održan je neformalni sastanak Narodne koalicije.

17:20 - Čelnici SDP-a, HNS-a i HSS-a sastali su se u ponedjeljak, prvi puta nakon potpisivanja sporazuma Narodne koalicije, a razgovarali su o zajedničkom programu koji bi javnosti trebali predstaviti idućeg tjedna.

Pročitajte i ovo Ivan Malenica Odluka Ustavnog suda Ministar Malenica: "Milanović je kršio Ustav. On i njegovi jataci ne žele prihvatiti poraz" Ustavni sud odlučio o Zoranu Milanoviću (Na slici Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda) Dva dana nakon izbora Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Pred novinare su nakon sastanka izišli predsjednik HSS-a Krešo Beljak i HNS-a Ivan Vrdoljak, koji je na pitanje je li utvrđeno tko će što od njih raditi u kampanji za rujanske izbore, odgovorio kako nisu razgovarali na taj način.

"Razgovarali smo o tome kako Hrvatsku učiniti ljepšom i boljom u narednim godinama", rekao je Vrdoljak.

Upitan je li dio strategije to što se Narodna koalicija ne očituje na afere u vlastitim redovima, poput isplate milijunskih bonusa članovima Uprave Hrvatskih šuma, Vrdoljak je odgovorio potvrdno, ustvrdivši kako je riječ o "kvazi aferama".

"To je sve čime se HDZ i Most bave. I međusobnim reformiranjem - HDZ reformira Most, a Most HDZ", rekao je Vrdoljak.

Naglasio je kako u Narodnoj koaliciji žele pričati isključivo o politikama, poljoprivredi, obrazovanju, kurikularnoj reformi i privlačenju investicija.

Beljak par smatra kako isplata bonusa direktorima Hrvatskih šuma jest afera, iako je uvjeren da je riječ o uobičajenoj praksi u proteklih 25 godina.

"To je sigurna afera, a pitanje je - je li i zakonski afera, tj. je li ilegalno. Moralno je u svakom slučaju upitno i stajališta sam da se takve stvari u budućnosti ne mogu događati", kazao je Beljak.

Istaknuo je da će HSS ako dobije resor poljoprivede, ukinuti isplatu bonusa.

Novinare je zanimalo i zašto je HNS-ovoj Anki Mrak Taritaš namijenjeno nisko mjesto na zajedničkoj izbornoj listi, odnosno tek 8 mjesto u 6. izbornoj jedinici.

Vrdoljak je uzvratio kako nije riječ o niskoj poziciji, a uvjeren je da će joj građani dati preferencijalne glasove, kao najboljoj ministrici graditeljstva dosada.

14:00 - Održan je neformalni sastanak Narodne koalicije na kojem su nazočni predsjednik SDP-a, Zoran Milanović, predsjednik HNS-a, Ivan Vrdoljak i predsjednik HSS-a, Krešo Beljak. Na sastanku nema predsjednika HSU-a, Silvana Hrelje. Prema informacijama iz SDP-a, Milanović i Hrelja sastat će se u utorak tijekom boravka predsjednika SDP-a u Istri.

Neformalni sastanak održava se u središnjici SDP-a na Iblerovom trgu, a kako doznajemo, tema je priprema izborne strategije.

Po dolasku u predsjedništvo SDP-a gdje se sastanak održava, predsjednik HNS-a, Ivan Vrdoljak kazao je kako se sastaju radi izborne strategije te da će na sastanku govoriti o tome keko Hrvatsku učiniti boljom.

'Do sada smo razgovarali o listama ili partnerstvu, a sada počinjemo govoriti o životima građana', rekao je Vrdoljak, prenosi N1.

Vrdoljak o bonusima u Hrvatskim šumama

Novinare je zanimao i Vrdoljakov komentar na informaciju da trojica direktora Hrvatskih šuma traže isplatu milijunskih bonusa koje im je ugovorom omogućio bivši ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina (SDP), no Vrdoljak je odvratio kako nema dovoljno informacija, te da tek treba provjeriti te ugovore.

"Ali znam situaciju kada kolege koji su bili smijenjeni iz HEP-a nisu imali pravo ni na kakav bonus. Tužili su HEP, nakon njih HEP je ostvario mnogostruko veću dobit nego prije, a oni su onda bili kadar Mosta i bili u NO-u Končara", dodao je.

Dnevnik 24 sata u subotu je objavio kako su predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Ivan Pavelić i još dvoje članova Uprave zatražili isplatu milijunskog bonusa na koji imaju pravo po tajnom ugovoru koji im je dao bivši SDP-ov ministar Jakovina. Tvrde da posjeduju kopiju ugovora po kojem bi zajedno trebali dobiti 5,28 milijuna kuna bonusa za protekle tri godine. (M.G. /Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene