Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Neformalni sastanak Mesića i veleposlanika 'začinjen' nogometom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Strani veleposlanici u Hrvatskoj kišni su Zagreb zamijenili sunčanim Brijunima, gdje ih je, na tradicionalnom godišnjem susretu ugostio predsjednik Mesić. Iako u ležernoj atmosferi, s druženja na Brijunima odaslane su važne poruke.

Neformalni susret na Brijunima prigoda je i za ozbiljne političke razgovore.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon slučaja Mađarević Plenković veleposlanicima: "Bacite oko na ono što vam rade suradnici na društvenim mrežama" Slika nije dostupna Mesić na Brijunima ugostio veleposlanike

'Znate naše uspjehe, ali znate i naše propuste. Što se mene tiče, sa svakim sam uspjehom zadobvoljan, svaki me korak bliže EU čini sretnim jer je naša budućnost u ujedinjenoj Europi', izjavio je Mesić.

'Nastavaljmo naporno raditi na nekoliko stvari o kojima se razgovaralo tijekom posjeta predsjednika Busha jedna su ekonomski odnosi, a druga je olakšavanje ulaska Hrvatima u SAD', rekao je Robert Anthony Bradtke veleposlanik SAD-a.

Europsko nogometno prvenstvo već je u govoru kojim je u ime diplomatskog zbora predsjedniku Mesiću zahvalio na pozivu spomenuo britanski veleposlanik.

'Znamo da igrate protiv Austrije i nadam se da kolegica iz Austrije neće zamjeriti ako vam poželim uspješan posjet njezinoj zemlji', rekao je sir John Ramsden britanski veleposlanik.

Otpravnik poslova Poljske našeg rivala iz skupine na Euru, ponudio je zadovoljavajući rasplet međusobnog dvoboja.

'Najbolje bi bilo da bi naše dvije momčadi prošle u drugi krug, ali mi u Poljskoj često kažemo: prije nogometnog turnira mnogo se priča, ali na kraju njemačka momčad hoće pobijediti', našalio se Dariusz Wisniewski, otpravnik poslova Poljske.

Australska veleposlanica razbila je stereotip o muškarcima kao isključivim zaljubljenicima u sport. Nije zaboravila spomenuti, za Hrvatsku još uvijek bolnu eliminaciju s prošlog Svjetskog prvenstva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene