Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Proces ispiranja cijevi

Nečista voda ponovno unijela nemir među mještane Komletinaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nazire se kraj agonije mještana Komletinaca zbog zdravstveno neispravne vode. Podsjećamo, u veljači ove godine doznali su da gotovo tri desetljeća piju zdravstveno neispravnu vodu punu arsena. Od tada im pitka voda stiže u cisternama.

Prije dva dana mještana Komletinaca spojeni su na novo vodocrpilište. No, umjesto čiste, stigla je zamućena voda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stigli računi u Komletince Novi problemi sa zatrovanom vodom, najavljene tužbe Slika nije dostupna Provjereno u posjedu dokaza Mještani Komletinaca piju zatrovanu vodu, a nadležni to znaju najmanje godinu dana

Nečista voda unijela je novi nemir među mještane Komletinaca. Kako i ne bi, kada su godinama pili zdravstveno neispravnu vodu, a da na to nisu upozoreni. Komletinčani su ljuti jer nisu obaviješteni ni o puštanju vode s novog vodocrpilišta.

Obavijest o zamućenoj vodi s novog vodocrpilišta našla i na vodovodovoj internet stranici. Ondje građane obavještavaju da su započeli s ispiranjem mreže, te da će to činiti dok god voda ne postigne zdravstvenu ispravnost.

"Dobili smo jučer službeno objašnjenje da se prigodom puštanja novog vodocrpilišta u pogon mora potjerati voda do Komletinaca da bi se isprale cijevi kompletno, što je više moguće od zaostalih taloga", kaže Zvonimir Pućo, zamjenik gradonačelnika Otoka.

Na cisternu će Komletinčani biti spojeni dok god sanitarna inspekcija vodu u njihovim slavinama ne proglasi zdravstveno ispravnom.

"Moramo se strpiti. To je nužno zlo, ako želimo imati dovoljne količine vode iz ovog novog vodocrpilišta koja je i kvalitetnija sigurno nego što je do sada bila", kaže Pućo.

Mještani Komletinaca, koji uredno plaćaju svoje račune, zdravstveno ispravnu vodu očekuju što prije.

Kad se sustav uhoda i cijevi isperu od blata i mulja, iz komletinačkih slavina napokon bi trebala poteći čista, i što je još važnije, pitka voda.

U ovom trenutku čak 26 hrvatskih vodovoda isporučuje vodu s nedopuštenim količinama arsena i drugih teških metala. Među njima, najviše je slavonskih.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene