Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mjesec borbe protiv mina

'Nećemo stati dok zadnja mina ne bude očišćena'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Ličkoj kući 'Materina priča' u Zagrebu obilježen je mjesec borbe protiv mina.

Predstavnici Ličko-senjske županije upozorili su na problem mina zaostalih iz Domovinskog rata. U toj je županiji još oko 150 četvornih kilometara minski sumnjivog područja, a za njezino razminiranje u cijelosti potrebno je oko milijardu i šesto milijuna kuna.

>> Diljem Hrvatske razasuto još oko 74 tisuće mina

Pročitajte i ovo Mesnica - 1 pripreme za uskrs Bez ove namirnice mnogima je blagdanski stol nezamisliv, u nekim dijelovima Hrvatske već je nastala nestašica Otkrivena velika mina u lošinjskom akvatoriju: Opsežna akcija u tijeku - 2 uklanjanje opasnosti FOTO Pogledajte kako izgleda velika mina kod hrvatskog otoka: Evakuirali stanovnike, akcija u tijeku

Skupu je nazočio i predsjednik Ivo Josipović koji je podržao napore u razminiranju i posebno istaknuo predani rad ljudi koji obavljaju taj posao.

'Bilo mi je veliko zadovoljstvo sudjelovati u nekoliko akcija gdje su prikupljana sredstva, gdje se razminiralo određeno područje i evo, ako smijem ovdje poručiti u ime sviju nas, nećemo stati dok i zadnja mina ne bude očišćena', kazao je Josipović.

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene