Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lompar poručio

'Nećemo razgovarati s drugima dok ne završimo s Konstruktorom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Crnogorski ministar prometa i pomorstva Mladen Lompar izjavio je u petak podgoričkim medijima da neće biti razgovora s grčko-izraelskim konzorcijem Aktor, drugorangiranim na natječaju za izgradnju autoceste Bar-Boljari, sve dok se ne završe pregovori s hrvatskim konzorcijem na čelu s Konstruktorom.

'Neće biti razgovora s predstavnicima Aktor Concessions dok se ne završe pregovori i odluči o ponudi prvorangiranog ponuđača, hrvatskog konzorcija, koji predstavljaju Institut građevinarstva Hrvatske, Konstruktor i Tehnika', rekao je ministar Lompar. Kako prenose mediji u Crnoj Gori, hrvatski konzorcij je ranije osigurao 50 posto potrebnih jamstava. No, Vlada Crne Gore prihvaća jamstva samo u cjelovitom iznosu, kako je i predviđeno natječajem. Stoga Konstruktor pokušava do kraja tjedna osigurati bankovna jamstva i za drugi dio iznosa ponude od 2,77 milijarde eura.

Pročitajte i ovo Autocesta - 2 Troškovi su znatno smanjeni Otvoren novi izlaz autoceste A1: Trebao bi rasteretiti lokalne ceste od kamionskog prometa Slika nije dostupna Pregovori će trajati tri mjeseca Kinezima službena ponuda za 'posao stoljeća'

Sjednica državnog Savjeta za autoputeve, na kojem će se odlučivati o ponudi hrvatskog konzorcija, održat će se u utorak 2. ožujka. Tajnik resornog Ministarstva u četvrtak je izjavi da crnogorska vlada može 'produljiti hrvatskom konzorciju rok i nakon 1. ožujka ako je to u njezinu interesu'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene