Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pada kiša

Nebo se napokon smilovalo poljoprivrednicima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon godinu i pol izrazite suše pala je prva jača kiša i poljoprivrednicima donijela nadu da će na ljeto imati što žeti na poljima.

Kišne kapi na Stjepanov ječam stigle su u zadnji čas. ' Zlato nam znači, to je zlato, a kiša je još veće zlato, jer da nije bilo kiše ne bi bilo ni kruha', kaže Stjepan Prćić.

Pročitajte i ovo Polje uljane repice Nezadovoljni su Stroga zakonska regulativa koči uzgoj popularne poljoprivredne kulture: Poljoprivrednici moraju ispuniti cijeli niz obveza... Suša - 2 Borba s birokracijom Hoće li mjera teška 200 milijuna kuna pomoći Hrvatima? Zbog suše se neće trebati ispuniti određeni zahtjevi

>> Od posljednjih 10 samo tri godine klimatski naklonjene poljoprivrednicima

Kiša je pala baš kada je biljkama bila najpotrebnija. 'Kiša je pomogla u jako velikoj mjeri i znači za mnoge poljoprivredne proizvođače, s obzirom kakvo je stanje bilo, dobitak, dobitak u prihodima', tvrdi dr.sc. Georg Drezner, Poljoprivredni institut Osijek.

O prihodima od ječma Stjepan nije ni razmišljao jer jaču kišu nije vidio godinu i pol dana. Sada je situacija mnogo bolja. Za sada je gotova isplata poticaja. Kao i kiša i oni su došli u zadnji čas.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene