Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbijeni projekti 'teški' 282 milijuna kuna

Još jedna pljuska Hrvatskoj: Ne znamo uzeti novac iz EU fondova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još jedna pljuska Hrvatskoj iz Europe. I dokaz kako, kad nam se i nudi novac, ne znamo kako ga uzeti! Agencija za plaćanje koja brine o novcima iz IPA fondova odbila je svih 67 projekata jedinica lokalne samouprave namijenjenih ruralnom razvoju. Projekti vrijede 282 milijuna kuna.

Porazne podatke o neznanju zbog kojeg nam uporno izmiče novac europskih fondova iznijela je na konferenciji za novinare u Saboru Vesna Pusić. U veljači je odbijeno 67 projekata za sredstva EU fondova. Do sada smo iskoristili svega 5,9 posto te pomoći. Priliku za 'popravni' imamo do kraja ove godine. Ako predamo kvalitetne projekte možda uspijemo iskoristiti 20 milijuna eura iz programa pretpristupne pomoći za razvoj poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Pročitajte i ovo Drvo - 2 BILJEŽI SE RAST Izvoze 80 posto proizvoda, a žene čine dvije trećine radnika: Ovoj domaćoj tvornici ide prilično dobro, ali prostora za napredak ima još podosta Slika nije dostupna 'RH nije izgubila sredstva iz PHARE-a i IPA-e'

Dio prigovora upućen je i na adresu Agencije za plaćanje koja brine o novcima iz IPA fondova. Agencija, umjesto promocije iskorištavanja sredstava odbija sve projekte s lokalne razine.
Loše je i što će o iskorištenosti sredstava iz pretpirstupnih fondova ovisiti i daljnja sredstva koja će nam biti na raspolaganju. (Hina)




 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene