Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednički kandidati komentirali

'Zanima me otkud Kerumovoj ljubavnici novac'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok su u zapadnim zemljama priznanja političara o ljubavnim aferama skandalozna, kod nas nemaju takav učinak.

Splitski gradonačelnik Željko Kerum na press konferenciji priznao je da napušta suprugu te da odlazi živjeti s upola mlađom ljubavnicom s kojom će uskoro dobiti dijete. Pitali smo neke od predsjedničkih kandidata što misle o tome činu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Voćni izbori VIDEO: Predsjednički kandidati na lubenicama Slika nije dostupna Prebrza vožnja Buduća Kerumova punica stradala u sudaru u Splitu

'I političari imaju pravo na privatnost'

SDP-ov predsjednički kandidat Ivo Josipović drži kako svi imaju pravo na privatnost. 'Mislim da na privatni život svatko ima pravo, pa i političari. Javnost bi trebala biti involvirana u njihov život onoliko koliko to oni sami želi. Jedino ako je privatni život političara u suprotnosti s politikom koju propagira, onda bi javnost mogla imati interesa', kaže Josipović koji dodaje da je ne želi komentirati slučaj Željka Keruma. 'On je sam odlučio objaviti te informacije, vjerojatno je svjestan i dobrih i loših posljedica tog čina', zaključio je Josipović.

'Cijenim čin iskrenosti'

Nezavisna kandidatkinja u utrci za Pantovčak, Vesna Škare Ožbolt u činu Željka Keruma prije svega cijeni iskrenost. 'Iskrenost treba biti na cijeni pogotovo kada ona dolazi od vođa gradova, županija i država, jer to onda znači da su iskreni i prema svojim građanima, odnosno biračima', kaže Škare Ožbolt i dodaje kako ne želi ulaziti u privatni život splitskog gradonačelnika. 'Zašto je došlo do razvoda i što je vodilo prema tome ne želim komentirati, to je njihova stvar. Svatko od nas ima neka moralna načela kojima se vodi u životu. Zbog čega je Kerum upravo u ovom trenutku imao trenutak istine, također ne želim nagađati', izjavila je Vesna Škare Ožbolt. 'U ovom činu, ponavljam, itekako pozdravljam iskrenost, to mi se ovdje jako sviđa', dodala je Škare Ožbolt.

>> Bez posljedica: Svima neugodnije nego Kerumu

>> Kerum napušta suprugu, čeka dijete s ljubavnicom!

Odakle 24-godišnjoj djevojci tolika imovina?

IDS-ovog predsjedničkog kandidata Damira Kajina ne zanima s kim spava Željko Kerum niti tko je njegova ljubavnica, njega više muče neke druge spoznaje. 'Zanima me kako jedna djevojka u 24. godini može imati imovinu od 10-tak milijuna eura? Očigledno je da je Kerum dio imovine prebacivao na račun ljubavnice, a to je nešto čime bi se trebala pozabaviti financijska policija, a ne samo odvjetnici njegove supruge', tvrdi Kajin koji se brine i što će se dogoditi s Kerum grupom u kojoj je zaposleno 1500 radnika. 'Ne bih volio da se nakon kraha Pevec grupe isto dogodi i s Kerum grupom jer taj 'možebitni' stečaj postat će problem svih građana Republiike Hrvatske, a ne samo kerumovih vjerovnika i kooperanata. Na upit je li ispravno da je Kerum javno rekao kako se razvodi, Kajin je bio jasan. 'To je problem Keruma, njegove žele iljubavncie, ove druge dvije stvari mogle bi postati naši problemi', rekao je Kajin.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene