Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kosor u Konjščini

'Ne vjerujem istraživanjima, ovo je godina izlaska iz krize'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor komentirala je rezultate istraživanja koje je za Dnevnik Nove TV provela agencija Ipsos Puls.

Prema tim rezultatima u Hrvatskoj već treći mjesec zaredom raste pesimizam građana, a 80 posto njih smatra da država ide u krivom smjeru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stjepan Mesić Stipe Mesić: "Znao sam da Tuđman i Milošević dogovaraju podjelu BiH već nakon prvog sastanka" Slika nije dostupna Razgovor s Blairom TRANSKRIPTI OTKRILI Gadafi upozoravao Europu na džihadiste još prije 5 godina

Predsjednica Vlade rekla je da ne vjeruje takvim istraživanjima jer, kako je rekla, i danas imamo primjer otvorenog novog pogona za preradu i pakiranje morske ribe, povrća i njoka tvrtke ZMH Horvat d.o.o. u Konjščini koji je u prošloj godini  ostvario čak 80 posto veći izvoz nego ranije. To, rekla je Kosor, pokazuje da stanje nije tako crno.

>> Ekskluzivno: Ni HDZ-ovci ne vjeruju da idemo u dobrom smjeru!

'Ova 2011. godina je godina hrvatskog oporavka i izlaska iz krize', rekla je Kosor. Premijerka je još jednom komentirala višednevnu sagu o transkriptima na temelju kojih je Haag presudio generalima. Kosor je ponovila da treba istražiti sve vezano uz slanje transkripata u Haag jer je Hrvatska pravna država i da se istina mora doznati.

Na pitanje troši li se previše vremena na analize prošlosti, a premalo na napore da se obori presuda generalima, Kosor je ponovila kako je Hrvatska već poslala službeni zahtjev da dobije status prijatelja suda. Dodala je i kako se rade i druge stvari po tom pitanju, no, 'o njima ne treba previše pričati i diskutirati, već treba raditi'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene