Obavijesti Video Pretražite Navigacija
S vrha zgrade poručuju

'Ne trebamo nuklearne, a ni termoelektrane'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Ne trebamo nuklearne, a ni termoelektrane' poručili su aktivisti Zelene akcije, okupljeni na zgradi Ministarstva graditeljstva. Svoje nezadovoljstvo prijedlogom 'Strategije energetskog razvitka', svijetu su priopćili s vrha zgrade.

Ljestve, hrabrost i transparent bili su glavni rekviziti zelene gerile u pohodu na Ministarstvo gospodarstva. S vrha zgrade podsjećaju da se bliži kraj javne rasprave o energetskoj strategiji. Rok koji istječe za 10 dana, upozoravaju, mora se produžiti.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Objavila Vlada Niz odluka sa zatvorenog dijela sjednice Vlade: Državni tajnik Čuraj razriješen na osobni zahtjev Slika nije dostupna Počela inspekcija na zagrebačkoj Zelenoj tržnici

'Čudi nas da se ministarstvo gospodarstva zasad oglušuje na preporuku saborskih odbora za zaštitu okoliša i prostorno uređenje koji su uputili zaključke Ministarstvu i traže produženje javne rasprave', rekao je iz zelene akcije Toni Vidan.

Nezadovoljni su načinom provedbe javne rasprave o energetskoj budućnosti države, ali i samim prijedlogom strategije. Traže i provedbu procjene utjecaja na okoliš na prijedlog Strategije. No zahtjevi s vrha zgrade odgovorno Ministarstvo nisu zapanjili.

'Ta strategija nam je potrebna i nakon svega što smo za njezinu prezentaciju napravili, ne vidim razloga za odgodu tog roka', rekao je glasnogovornik ministarstva gospodarstva Tomislav Mazal.

Javna rasprava, podsjećaju u optuženom Ministarstvu, otvorena je još deset dana. Građane pozivaju da se uključe i obećavaju, da će sve primjedbe, pa tako i one Zelene akcije, uzeti u obzir.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene