Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Josipović u BiH:

'Postoje samo zločinci i zlodjela'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mediji u Bosni i Hercegovini poručuju na svojim naslovnicama o iznimno važnim Josipovićevim porukama.

Bosanskohercegovački dnevni listovi u četvrtak su posvetili veliku pozornost službenom posjetu hrvatskog predsjednika Ive Josipovića toj zemlji ističući pritom važnost poruka što ih je on u srijedu poslao, posebice u govoru održanom pred Parlamentom BiH. 'Josipović žali što je Hrvatska pridonijela stradanjima ljudi', piše najtiražniji list u BiH 'Dnevni avaz', dodajući kako hrvatski predsjednik drži da se svaki zločin mora kazniti, a svaka žrtva zaslužuje da joj se iskaže poštovanje.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača

I 'Oslobođenje' na naslovnoj stranici ističe važnost Josipovićevih poruka kojima je on osudio zločine počinjene tijekom rata. 'Ne postoje zločinački narodi, postoje samo zločinci i zlodjela', temeljna je poruka koju je ovaj list prenio čitateljima objašnjavajući najvažnije naglaske Josipovićeva govora pred državnim parlamentom.

Banjolučke 'Nezavisne novine' pišu pak kako je hrvatski predsjednik tijekom boravka u Sarajevu poručio da podjele iz prošlosti valja zamijeniti suradnjom. List na udarnom mjestu citira i Josipovićeve riječi kako je došlo novo doba u kojemu valja prepoznati pogreške prijašnjih vremena i hrabro kročiti novim putem koji će regiji trajno donijeti mir i prosperitet.

Ne gotovo identičan način o posjetu hrvatsko predsjednika izvijestio je i banjolučki 'Glas Srpske'. Oba lista ipak bilježe i to da su neki od političara među bosanskim Srbima poput predsjedatelja Vijeća ministara BiH lošim ocijenili to što Josipović kani posjetiti samo mjesta na kojima su stradali Bošnjaci i Hrvati, dok je zaobišao mjesta na kojima su stradali Srbi. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene