Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cesta Knin-Split

Ne odustaju: Za Antonijom Bilić traga 50 policajaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 50 policajaca danas pretražuje područje Polače i Suhopolja uz cestu Knin - Split u potrazi za nestalom maloljetnom Antoniom Bilić.

U potragu su uključeni policajaci interventne, specijalne i kriminalističke policije šibensko-kninske i splitsko-dalmatinske policijske uprave, a i dalje se kriminalističko-analitički obrađuju svi do sada prikupljeni podatci i obavijesti, ističe se u priopćenju. Antonia Bilić nestala je 7. lipnja dok je stopirala kod mosta na Čikoli. Sumnja se da ju je ubio 42-godišnji Dragan Paravinja, u Srbiji pravomoćno osuđen za silovanje.

Po dostupnim policijskim podatcima, u intenzivnoj su potrazi do sada bile obuhvaćene čak četiri županije: Šibensko-kninska, Zadarska, Splitsko-dalmatinska i Karlovačka, a sudjelovalo je više tisuća ljudi. Uz policiju, vojsku i gorsku službu spašavanja te vatrogasce, sudjelovali su i građani. Pretraženo je, među ostalim, čitavo korito rijeke Krke, od Brljanskog jezera, u koje je, kako je Paravinja tvrdio, bacio njezino tijelo, do riječnog ušća.

Pretražuje se trasa kojom se Paravinja na dan nestanka maloljetnice, ali i idući dan vozio kamionom. On je 7. lipnja prošao cestom Dugopolje - Split - Drniš - Paravinje te se noću na 8. lipnja vraćao na tu trasu, a koristio se uglavnom alternativnim cestama koje policija sada pretražuje. No zbog velikih vrućina ne može se proći više od deset do 15 kilometara na dan u tom tešku i mukotrpnu poslu.

Pošto je uhićen u BiH, Paravinja je priznao da je djevojku zadavio i bacio u rijeku Krku. No kasnije je izjavio da je zločin priznao pod policijskom prisilom u Banjoj Luci. Hrvatska je 30. lipnja od BiH zatražila njegovo izručenje.

Paravinja je u ponedjeljak na ročištu pred sudom BiH pristao na izručenje Hrvatskoj, ali tada je prvi put ustvrdio da uz hrvatsko i srbijansko ima i državljanstvo BiH, koja nije obvezna izručiti svoje državljane. Hrvatska do jučer nije dobila odgovor je li državljanin BiH. U BiH je završila glavna rasprava protiv Paravinje zbog pokušaja silovanja, pa se nakon pravorijeka očekuje odluka ekstradicijskog suda o izručenju.

Tijekom ročišta vještakinja ga je opisala kao manipulativnu osobu. Zbog silovanja i pokušaja silovanja Paravinja je osuđen u Srbiji 2002., no kako je bio nedostupan srbijanskom pravosuđu, za njim je 2007. raspisana međunarodna tjeralica. U međuvremenu se javlja o više sumnji da je počinio silovanja ili pokušaje tog kaznenog djela u BiH, Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj.

Antonia Bilić, 17-godišnja djevojka iz okolice Drniša za kojom se traga već mjesec dana, jedna je od 2432 nestale osobe za kojima je na snazi policijska objava, a u tu brojku uračunani su branitelji i civili nestali u Domovinskom ratu, podatci su MUP-a.

 

Pročitajte i ovo Ivana Ilić Potraga se nastavlja Oglasila se majka nestale Danke: "Pogledala sam snimku iz Beča" Potraga za nestalom djevojčicom Dankom - 3 Za Dnevnik Nove TV Sigurnosni stručnjak o istrazi nestale djevojčice Danke: "Majka će morati objasniti zašto je to napravila"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene