Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dokumente ne treba mijenjati!

Ne odustaju: I dalje navala na šaltere za izdavanje dokumenata...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Morate li ovih dana vaditi nove dokumente, naoružajte se velikim stpljenjem. Ni nakon silnih upozorenja da dokumente nije potrebno zamijeniti onim europskima dok ne isteknu, građani ne odustaju. Navalili su na šaltere za izdavanje dokumenata i tako stvorili nepotrebne gužve.

Stajalo se danas u redovima na MUP-ovom Odjelu za dokumente. Pred šalterima za osobne iskaznice s europskom zvjezdicom, vrijeme se kratilo negodujući uz jutarnje štivo. 'Da nismo u Europi, ne bi sad trebao čekati', kazao je Marin.

Pročitajte i ovo Europski parlament sdp objavio liste DIP od ponoći prima kandidature za Europski parlament, za kršenje izborne šutnje ozbiljne novčane kazne Ilustracija Prema zapadu VIDEO Prometna nesreća na zagrebačkoj obilaznici, vozilo se zabilo u ogradu

Iako rade, službenici ne stižu obraditi sve zahtjeve. Po svoje prve isprave dolaze roditelji s novorođenčadi, ali i 16 - godišnjaci. 'Ili je to do ljudi koji su došli prijevremeno napraviti osobnu ili do ovih koji rade. Ja sam tu jer sam izgubio osobnu', kazao je Ivan.

>> GRAĐANI EUROPSKE UNIJE, ovo je od danas KORISNO znati!

Mnogima poput njega, drugi su otežali posao, zanemarujući upozorenje na ulazu. Europske granice mogu se prelaziti i sa starim iskaznicama izdanima nakon 1.1.2003. jer još vrijede. 'Nije organizirano nigdje. U Sloveniji i osobnu i putovnicu čekam 20 minuta i jedno i drugo', kazao je Andrej.

Protiv velike gužve mnogi su našli rješenje.'Odeš doma, prošećeš ili ako nisi odavde, onda sjedneš negdje', kazao je jedan gospodin. Isti prizor samo kat niže - u prostoriji za putovnice, koje su građanima veći financijski trošak. U MUP - u priznaju: zastoji su zbog tehničkih poteškoća.

No, pronašli su i prave krivce za kaos. 'Apeliramo na one kojima to nije nužno, neka ne mijenjaju dokumente', kazao je Dušan Miljuš, glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova. Samo u jednom danu ovdje zaprime gotovo dvije tisuće različitih zahtjeva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene