Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Linić zadovoljan

'Ne očekujem udar zbog cijena struje i plina, pa ni rast cijena hrane'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar financija Slavko Linić zadovoljan je što cijene goriva konačno padaju.

Smatra da će se takav trend nastaviti. 'Uvjeren sam da do kraja devetog mjeseca cijene neće rasti, možemo očekivati njihov pad što znači da bi to ipak značilo za građane ublažavanje udara, ali i za samu privredu', rekao je Linić.

Pročitajte i ovo Ekološki incident u Velikoj Gorici - 1 prekršajne prijave Ekološki incident! Gorivo izlijevali u sustav odvodnje, ali uvjeravaju da zagađenja nije bilo: "Osjetili smo miris" Slika nije dostupna UOBIČAJENI UTORAK Još jedan udarac na novčanike građana: Gorivo opet poskupjelo, pogledajte nove cijene

Odahnut će poljoprivrednici, industrija, svi koji koriste goriva u poslu. Gubitak je osjetila i država. U prva četiri mjeseca proračun se od trošarina manje punio. 'Jednostavno svi se racionalno voze i to samo pokazuje da dizanje cijena nije uvijek dobro', rekao je Linić.

>> Cijene goriva ići će dolje, no ne treba očekivati opće smanjenje cijena usluga

Ministar stoga poručuje onima koji su zbog goriva dizali cijene ostalih usluga da takav argument više ne stoji.

Unatoč najavama inflacije guvernera Rohatinskog, ministar inflaciju ne očekuje. 'Ipak su to stvari koje imaju plus i minus učinke, s druge strane je sve veća konkurencija, tako da ja ne očekujem poseban udar zbog rasta plina i struje. Kriza je učinila svoje i mnogi će kupovati tamo gdje je jeftinije, prema tome - što se tiče i tekstila i obuće i odjeće, ali i hrane ne očekujemo rast cijena', izjavio je Linić.

Cilj mjera koje država provodi je jedan - otvaranje novih radnih mjesta. Iako Europska komisija i HNB očekuju pad BDP-a - vladajući su i dalje optimistični. 'Očekujemo da će se s državnim investicijama polako i okrenuti trendovi u gospodarstvu i da ćemo ipak tijekom ove godine osjetiti da se mičemo od krize', rekao je Linić. Građanima koji krizu najviše osjećaju takav bi pomak bio pravi spas.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene