Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milanović o poskupljenju

'Ne možemo struju unedogled prodavati ispod cijene!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najavu potpredsjednika Vlade Radimira Čačića da će od 1. svibnja poskupjeti struja, komentirao je i premijer Zoran Milanović.

'Realnost je da se struja prodavala političkom odlukom nekoliko godina ispod proizvodne cijene. Možemo birati ili da korporacije koje se bave tim poslom, monopolne korporacije a ne tržišne, da ih tjeramo u ekonomsku propast pa ćemo ih sanirati novcem svih nas ili ćemo se u hodu prilagođavati i mijenjati pravila igre. Ovako kako je bilo do sada nije valjalo. Ne možete jedan proizvod prodavati ispod cijene u nedogled. To smo radili s brodovima', rekao je premijerm Milanović.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Analiza Tihomira Cipeka Politički analitičar o najavi da bi se HDZ mogao rušiti kroz Sabor: "Moguće je kad bi to učinio... " Zoran Milanović - 6 Anketa Dnevnika Nove TV Što mislite o odluci Ustavnog suda? Pogledajte kako ste glasali

>> Vlada počela s velikom 'čistkom'

Premijer je rekao kako je zadatak Vlade da u toj teškoj utakmici osigura ljudima kojima je najteže standard ili da im nađu posao. 'Bitno je da stvaramo uvjete da se više i bolje radi da se više ulaže. Da se ne dogadaju gluposti kao ovo oko Brijuni Rivijere, što je lakrdija!', rekao je Milanović.

"Da sam znao za optužnicu, zaustavio bih imenovanje Sanje Kalambure"

Predsjednik Vlade Zoran Milanović danas je na upit novinara hoće li povući imenovanje Sanje Kalambure za direktoricu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, odgovorio kako je Kalamburu predložila ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy, te da ona stoji iza svojih prijedloga i preuzima i određeni rizik, a on to politički cijeni.

"Činjenica je, ja sam to saznao, jer policijskim provjerama se ne bavimo, da osoba (Sanja Kalambura) navodno ima optužnicu protiv sebe. Dakle, Mirela Holy time preuzima još veću odgovornost i teret", odgovorio je premijer Milanović novinarima po završetku eko akcije "Zelena čistka - jedan dan za čisti okoliš" na lokaciji Branimirova Retkovec III.

Rekao je da želi naglasiti nešto što se nije čulo zadnja dva dana - "radi se o osobi, o toj imenovanoj osobi na čelu Fonda, koja nema nikakve veze s politikom, a najmanje s SDP-om. U biti je radila u tom sustavu i ranije, za vrijeme HDZ-a. Dakle, to nije nikakvo političko imenovanje. Je li to bila greška - to ćemo vidjeti", rekao je Milanović.

Dakle, ministrica Holy je preuzela na sebe jednu prilično tešku odgovornost. To je njezin prijedlog. Ja to mogu uvijek zadnji tren skinuti s Vlade na užem kabinetu, ako idem provjeravati ljude, raspitivati se okolo o svakome. Ja to ne radim, mi to ne radimo. Dakle, igramo na povjerenje, rekao je premijer Milanović.

Istaknuo je da ukoliko se pokaže da ta optužnica stoji, takva osoba taj posao više neće moći raditi. Ali, onda, dodao je premijer, odgovornost ima svoje ime i prezime.

Također je rekao kako Sanja Kalambura ima potvrdu o nekažnjavanju te da je to bio uvjet natječaja. Međutim, dodao je premijer, ispostavilo se da postoji nešto drugo. "Da sam znao, da sam bio informiran, zaustavio bih to. Ali ne želim upirati prstom u Mirelu Holy jer vjerujem da ima vrlo visoke kriterije ali ovo što radi nije bez rizika", rekao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene