Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šimonović čeka odluku

'Austrijanci nas nisu kontaktirali u vezi Hypo banke'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar pravosuđa Ivan Šimonović izjavio je danas da se o pomilovanju Hrvoja Petrača ne može izjasniti prije nego što predsjednik Republike Stjepan Mesić donese odluku.

'Ministarstvo pravosuđa je dalo i svoj elaborat i svoj vrlo konkretan prijedlog. Ja ću ga vrlo rado objasniti nakon što predsjednik Mesić iznese svoju odluku', rekao je ministar Šimonović nakon edukativne radionice 'Antikorupcijski sat' u zagrebačkoj Prirodoslovnoj školi 'Vladimir Prelog', upitan hoće li Ministarstvo pravosuđa biti protiv pomilovanja ili ne. U tisak je nedavno objavljeno da je ministar Šimonović strogo protiv pomilovanja zbog Petračeva ponašanja tijekom služenja kazne u Lepoglavi kada je uživao u nizu pogodnosti na koje nije imao pravo prema zatvorskim pravilima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prema odluci komisije Predsjednik Mesić Petraču odbio pomilovanje Slika nije dostupna Pomilovati ga ili ne? Petrač pretvrd orah za Mesićevu komisiju za pomilovanja

>> Petrač pretvrd orah za Mesićevu komisiju za pomilovanja

Na upit je li austrijsko ministarstvo pravosuđa zatražilo informacije vezane uz istragu o Hypo Alpe-Adria Grupi Šimonović je rekao da hrvatsko ministarstvo pravosuđa nije dobilo nikakve zahtjeve. 'Ali to ne znači da austrijski organi ne mogu izravno kontaktirati Državno odvjetništvo pa bi onda ono isto tako bilo prava adresa da da neku informaciju', kazao je. Austrijski list 'Die Presse' ovog je tjedna objavio temu o toj banci, u sklopu koje je prenio i priču agencije APA pod naslovom 'Bombastični detalji o poslovima na Balkanu koruške banke', u kojoj se bivši premijer Ivo Sanadera spominje kao osobu koja je Hypo banci otvorila vrata za poslovanje u Hrvatskoj i koja je za posredovanje u kreditiranju dobivala pozamašne provizije.

Sanader je opovrgnuo tvrdnje da je od Hypo-Alpe-Adria Banke dobio proviziju za posredovanje u poslu. U Austriji je, pak, pokrenuta istraga protiv tamošnjih čelnika Hypo banke. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene