Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Odgovor na optužbe sindikata

'Ne mogu premijerka i ministar hodati po svijetu i tražiti tržište'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar gospodarstva Đuro Popijač sazvao je konferenciju za novinare kako bi izrazio duboko neslaganje s onime što je rečeno od strane sindikalnih čelnika Brodosplita.

'Ne prihvaćamo njihovu tezu da niti predsjednica Vlade ni Ministarstvo gospodarstva ni Vlada ne čini ono što je obećala i što je u interesu Brodosplita, radnika Brodosplita i hrvatske brodogradnje u cjelini', rekao je Popijač.

Pročitajte i ovo Brodosplitov rezidencijalni kruzer Pazili na svaki detalj FOTO/VIDEO Ovo još nije viđeno, a gradit će se u Hrvatskoj: Stan u luksuznoj rezidenciji prodaje se za nevjerojatan iznos Slika nije dostupna Novi ministar i potpredsjednici 'Steže se Sanaderova davilica oko vrata Kosor'

>> Brodosplitu ugovor za gradnju broda za Jadroplov

'Sve što je do sada učinjeno učinjeno je radi očuvanja radnih mjesta kroz proces dogovorenih uvjeta i kriterija usuglašnih s Europskom komisijom u procesu završetka pregovora', dodao je Popijač i rekao da je dokaz toga da Vlada čini sve i pozitivno mišljenje EK na program restrukturiranja koji je dostavio investitor, samoborski DIV.

'I to sve skupa demantira ono što je izrečeno, da Vlada ne vodi računa o brodogradilištu. Istina je da u tom poslu mora svatko odigrati svoju ulogu, pa tako i narudžbe same Uprave brodogradilišta i menadžmenta. Niti premijerka niti ministar ne mogu hodati po svijetu i tražiti po tržištu brodove', rekao je Popijač i ponovio da oštro odbacuju sve što je rečeno na pressici sindikalnih predstavnika Joška Franića i Vedrana Dragičevića.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene