Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stjepan Mesić

'Ne brzati sa zaključcima oko Barbarinog rova'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić rekao je danas da se u istragu oko posmrtnih ostataka pronađenih u tunelu napuštenog rudnika u Sloveniji uključilo Državno odvjetništvo, pa sada treba pričekati rezultate, a ne brzati sa zaključcima o tome tko je tamo, kako su ti ljudi stradali i tko je za to odgovoran.

'Ne treba i ne smije se politizirati žrtve s bilo koje strane, u bilo kojem ratu, jer to nije u interesu istine, niti ima veze s odavanjem pijeteta mrtvima', rekao je Mesić na okruglom stolu o suđenjima za ratne zločine u Hrvatskoj. Dodao je da kad o tome govori ima na umu posmrtne ostatke otkopane u tunelu napuštenog rudnika u Sloveniji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Lekcija iz povijesti Mesić: 'Koji je to antifašizam što ga Karamarko brani od mrtvoga Tita?' Slika nije dostupna 'Dani balkanske ljubavi' Bandić: 'Antifašizam znači biti slobodan i biti čovjek'

>> 'Rudarski rov Barbara godinama je skrivan'

Mesić smatra zanimljivim u cijeloj priči kako ama baš nikome nije palo na pamet spomenuti mogućnost da su tamo možda tijela poginulih u bitkama vođenima nakon službenog završetka Drugog svjetskog rata. Dodao je da ne tvrdi da jesu, jer za to, kazao je, nema egzaktnih podataka, ali to drži jednom od mogućnosti.

U svakom slučaju, zaključio je Mesić na skupu, umjesto da se s toliko strasti razgrću posmrtni ostaci valjalo bi stvari prepustiti onima čiji je to posao a to, smatra, definitivno i isključivo nisu političari. Skup su organizirale nevladine organizacije Documenta, Građanski odbor za ljudska prava i osječki Centra za mir, nenasilje i ljudska prava.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene