Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Hrvatica ruši barijere'

NATO snimio priču o hrvatskoj bojnici u Afganistanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska bojnica Vlasta Zekulić glavna je junakinja NATO-vog priloga povodom Međunarodnog dana žena.

NATO je napravio niz videa iz Afganistana fokusiranih na žene, a u jednoj od priča, 'Hrvatica ruši kulturne barijere', pojavljuje se i bojnica Vlasta Zekulić. Vlasta u Afganistanu obučava buduće afganistanske vojne policajce u vojnom ispitivanju.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Rezolucija o genocidu Majke Srebrenice apeliraju: "Vučićeve prijetnje shvatite ozbiljno, hitno rasporedite NATO snage na granici" Dmitrij Medvedev Tenzije Medvedev upozorio SAD: "Dogodilo se neočekivano, na to se mora odgovoriti"

'Ona se ne boji diskriminacije jer je žena, obučava vojne policajce unatoč društvenim tabuima', ističe se u prilogu. 'Iako se na Afganistan tipično gleda kao na društvo gdje su žene podređena klasa, ovim vojnicima ne smeta što ih podučava žena.'

>> NATO odlikovao četvoricu hrvatskih policajaca u Afganistanu

Vlasta otkriva da su svi vrlo otvoreni i prijateljski nastrojeni te da su je potpuno prihvatili kao zapovjednicu jedinice. 'Nikada nisu učinili ni najmanju stvar kojom bi me doveli u neugodnu ili neprikladnu situaciju. Ako je u mojoj zemlji normalno za ženu da bude zapovjednica, oni to poštuju i prihvaćaju', rekla je Vlasta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene