Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U suradnji s eSTUDENT

Veličanstvenih 8: Natjecanja za koja studenti moraju znati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
DNEVNIK.hr u suradnji s eSTUDENT-om, najvećom i najaktivnijom studentskom udrugom u Hrvatskoj, studente približava poslovnom svijetu.

eSTUDENT najveća je i najaktivnija studentska udruga u Hrvatskoj. Glavni cilj Udruge je studentima pružiti dodatnu edukaciju, potporu i podići kvalitetu studiranja. Kroz razne timove i projekte članovi rade na približavanju poslovnog svijeta zainteresiranim studentima. Udrugu, projekte, radionice i inicijative vode studenti koji su motivirani promijeniti okruženje u kojemu žive i studiraju. Osim toga, organiziraju i osam vrlo zanimljivih natjecanja koja imaju fokus na različita polja i interese. 

U daljnjem tekstu možete pročitati sve što vas zanima o tim natjecanjima: 

Pročitajte i ovo Ilija Srpak (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Nagrada za iskrenost Mladi genijalac koji ima više medalja od Janice Kostelić: ''Došao sam do komisije, rekao da su mi dali previše bodova i da mi to skinu jer nije pravedno'' Slika nije dostupna Predavanje studentima Ranko Vučinić: "Na greškama se mora učiti, greške se mora ispraviti i tako postajete najbolji"

App Start Contest je edukativno natjecanje u izradi mobilnih i web aplikacija. Svake godine ASC okuplja široku zajednicu studenata različitih interesa, od kojih su najzastupljeniji studenti programskog inženjerstva, grafičkog dizajna i ekonomije. Studenti su najčešće podijeljeni u multidisciplinarne timove u kojima se brinu za tehnički, poslovni i vizualni aspekt svog rješenja. Prijave su počele 16. siječnja te traju sve do 3. veljače. Više informacija o samom natjecanju možete pronaći na ovom linku.

Case Study Competition je natjecanje u rješavanju stvarnih poslovnih slučajeva, namijenjeno studentima različitih područja interesa. Najveće je natjecanje ovog tipa na području Republike Hrvatske u kojem svi studenti dobivaju priliku da pokažu svoje znanje stečeno tijekom školovanja, kreativne ideje i vlastite sposobnosti pred najboljim hrvatskim poduzećima kao potencijalnim budućim poslodavcima. Prijave će biti otvorene od ožujka, a sve informacije možete pratiti na stranici CSC-a.

Elektroboj je jedinstveno natjecanje u izradi praktičnih rješenja iz područja elektrotehnike. Osim natjecateljskog dijela, Elektroboj čini i niz pomno osmišljenih predavanja i radionica. Misija ovog projekta je popularizacija elektrotehnike, poticanje studenata da svoje ideje i znanja pretoče u praksu te povezivanje studenata i renomiranih tvrtki iz domene elektrotehnike i računarstva. Više informacija o natjecanju i početku prijava možete pronaći ovdje.

Moot Court Croatia bavi se organizacijom i provedbom natjecanja u obliku simuliranog suđenja u kojem timovi studenata uz pomoć mentora pronalaze najbolja rješenja za zadani hipotetski pravni slučaj. Prijave su otvorene od 9. do 25. siječnja, a za više informacija, posjetite stranicu MCC-a.

Mozgalo je edukativno studentsko natjecanje u data miningu i izradi prediktivnih modela. Natjecatelji pomoću raznih metoda iz statistike, strojnog učenja, umjetne inteligencije i prediktivne analize kroz svoja rješenja pronalaze korisno znanje u velikoj količini (ne)strukturiranih podataka te predviđaju njihovo ponašanje. Prijaviti se možete sve do 15. ožujka, a više informacija pronađite na stranicama Mozgala.

Smartup je edukativno natjecanje u kojem se studenti natječu u razvoju poslovne ideje. Glavni ciljevi natjecanja su promicanje poduzetništva i poduzetničkog duha među studentskom populacijom i povezivanje proaktivnih mladih talenata s najpoželjnijim poduzećima, potencijalnim poslodavcima ili investitorima. Pozivamo vas da se prijavite sve do 12.ožujka na stranicama Smartupa.

Vizionar je najveće studentsko natjecanje u dizajnu namijenjeno ne samo profesionalcima, nego i amaterima, svima kreativnog duha. Svrha Vizionara je educirati okolinu što je dobar i kvalitetan dizajn te povezati dizajnerski proces i poslovno razmišljanje. Osim toga, svrha projekta je omogućiti mladim profesionalcima da putem natječaja pokažu svoj talent i stečene vještine te ih povezati s potencijalnim poslodavcima. Natječaj je otvoren sve do 11. ožujka, a više informacija o natjecanju potražite na ovom linku.

Ecotrophelia Hrvatska je četvrto nacionalno natjecanje studentskih timova u kreiranju eko-inovativnih prehrambenih proizvoda. Cilj natjecanja je poticanje studentske inovativnosti i kreativnosti, stvaranje novih eko-inovativnih proizvoda temeljenih na studentskim idejama te njihov plasman i promocija na nacionalnom i europskom tržištu. Oni koji na nacionalnom natjecanju budu najuspješniji predstavljati će Hrvatsku na sedmom međunarodnom natjecanju Ecotrophelia Europe koje će se u listopadu održati u Londonu. Organizator natjecanja je Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista (HDPBN), suorganizatori su Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Hrvatska gospodarska komora i eSTUDENT. Prijave počinju u veljači, a sve informacije bit će dostupne na našem webu.

Pozivamo vas da se prijavite i primijenite znanja koja ste stekli tijekom studiranja na jednom od ovih natjecanja. Svako od ovih natjecanja zahtijeva vještinu, znanje, spretnost i upornost kako biste došli do konačnog rješenja i osvojili nagradu. Također, imat ćete priliku surađivati s vrhunskim stručnjacima u svakom od ovih polja. Stoga, pratite stranice ovih natjecanja i službenu stranicu eSTUDENTa za više informacija!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene