Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcija antifašista

SABH osuđuje rehabilitaciju Draže, ali opominje i Hrvatsku: Kod nas su rehabilitirane ustaše

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povodom postupka za rehabilitacijom Draže Mihailovića reagirali su iz Saveza antifašističkih boraca.

Predsjedništva Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske i Zveze združenj borcev za vrednote NOB-a Slovenije, na sastanku održanom 23. ožujka 2012. u Bregani, najenergičnije osuđuju sve one koji nastoje rehabilitirati, ili su to već učinili, ratne zločince iz redova četničkih, ustaških i belogardijskih formacija', stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo Provjereno: Jedni za druge - 1 Prebacivanje odgovornosti Spornom odlukom diskriminiraju bivše ovisnike koji rade s djecom. Majka policajka: "Upravo je to bio razlog zašto smo izabrali ovu udrugu" Slika nije dostupna komentar saše vejnovića Rehabilitacija amnezije: Napisao bih vam nešto o jednom čovjeku, ali mogli bi me strpati u zatvor

>> Kacin: Dražina rehabilitacija udaljava Srbiju od EU-a

'Proces koji se vodi u Srbiji, s nastojanjem rehabilitacije četničkog komandanta Draže Mihailovića i četničkog pokreta, najočitiji je primjer pretvaranja osvjedočenog zločinca u nevinu žrtvu i antifašista. Na žalost, i u Hrvatskoj su, samo na drugačiji način, rehabilitirane ustaše pretvaranjem u pripadnike tzv. Domovinske vojske, koja pod tim nazivom i ustrojem nikada i nije postojala. Ustašama su osigurana sva prava kao i borcima NOB-a s time da su, za razliku od boraca NOB-a, mnogi odlikovani i unaprijeđeni u više časnička zvanja.

Sve izvjesnija rehabilitacija četničkog komandanta Draže Mihailovića i četničkog pokreta nanijet će najveću štetu srpskom narodu, kao što i rehabilitacija ustaštva nanosi štetu hrvatskom narodu', zaključuje se u priopćenju kojeg potpisuje Predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH Ratko Maričić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene