Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napeto u Vrgorcu

Napao profesoricu, divljao po školi: Nastavnici prosvjedovali pred policijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prosvjedni skup ispred Policijske postaje Vrgorac održali su nastavnici tamošnje Osnovne škole. Nezadovoljni su, kažu postupanjem u slučaju napada roditelja na njihovu kolegicu.

Nakon brutalnog napada oca jedne učenice Osnovne škole u Vrgorcu na nastavnicu, izvanredno se sastao nastavnički kolektiv Osnovne škole 'Vrgorac', javlja vrgorac.blog.hr. Osudili su napad na kolegicu te zatražili od nadležnih institucija da što prije istraže ovaj slučaj i kazne nasilnika. Ravnatelj škole pratit će kako institucije, posebno policija, odnose prema ovome.

Pročitajte i ovo Pomahnitali medvjed u Slovačkoj, ilustracija Harao ulicama grada Slovačke vlasti podigle dronove kako bi ubile pomahnitalog medvjeda: Ozlijedio je 10-godišnju djevojčicu i još četvero ljudi Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu

Provjere su u tijeku, od škole su zatražene snimke nadzornih kamera, a policija je fotografirala mjesto događaja, rekli su za Dnevnik.hr u glasnogovorništvu PU splitsko-dalmatinske. Svi će se dokazi dostaviti Općinskom državnom odvjetništvu.

Podnijeta je prijava po službenoj dužnosti zbog kaznenog djela prijetnje i optužni prijedlog da je 52-godišnji muškarac počinio prekršaj protiv javnog reda i mira.

>> Na sudu otac koji je ispljuskao kćerinu profesoricu jer NIJE PALA razred

Ipak, nezadovoljni postupanjem policije, nastavnici su jutros u 9 sati održali kratki prosvjedni skup ispred zgrade Policijske postaje 'Vrgorac'. Ravnatelja škole primio je tada načelnik Policijske postaje Vrgorac Genio Dropulić.

Na pitanje što je poduzeto po ranijoj prijavi Osnovne škole 'Vrgorac' zbog prijetnji nasilnika nastavnici koju je jučer fizički napao, načelnik je rekao kako je s njim obavljen razgovor te mu je 'oštro zaprijećeno da se kloni škole i nastavnice'.

Najavljeno je da će popodne u Vrgorac doći službenici Policijske uprave Splitsko-dalmatinske koji će istražiti postupanje policije, a u 14 sati školu, napadnutu nastavnicu i njezinu djecu posjetit će ministar obrazovanja Željko Jovanović, piše vrgorac.blog.hr.

Podsjetimo, 52- godišnji otac učenice došao je u školu i verbalno zaprijetio nastavnici s kojom se u tom trenutku u školskoj zgradi nalazilo i njezino dvoje djece. Navodno ju je i nekoliko puta udario po licu, a nemili događaj se dogodio u knjižnici OŠ Vrgorac prilikom podjele svjedodžbi.

Povod za ispad 52- godišnjaka je njegovo nezadovoljstvo uspjehom, jer mu se kći, učenica 8. razreda, sa sadašnjim ocjenama ne može upisati u srednju školu u koju želi pa je on navodno tražio da ju 'ruše' kako bi ju ponovno upisao u školu u Ljubuškom, odakle je porijeklom.

Policija ga je jutros privela Općinskom državnom odvjetniku u Dubrovniku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene