Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prihvatili šalu

Nastavlja se rasprava o Dadinom tekstu: Prepoznali se Nijemci, Poljaci, Englezi...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tekst Dade Batinić o turistima u Hrvatskoj, izazvala je i reakcije turista koji su se i sami nasmijali tekstu i stereotipima.

O tekstu Dade Batinić živo se raspravlja i na društvenoj mreži Reddit, gdje čitatelji ostavljaju komentare i uglavnom su se našalili na račun stereotipa o karakteristikama stanovnika državama u kojima žive.

Pročitajte i ovo Ruski travel bloger objavio je snimke s putovanja u Sjevernu Koreju Skijanje kod Kim Jong Una Najzatvorenija zemlja primila prve turiste: "Vidjeli smo tek dvije trgovine, a posebne upute dobili smo za fotografiranje i - presavijanje novina" Kali, otok Ugljan "Ne znamo što će biti dalje" Kupili kuću iz snova na Jadranu, a onda je počela noćna mora: Zapalili im auto, otrovali mačku...

Tako je primjerice Blackout24 poveo raspravu o netočnom podatku da će Nijemac doći točno u ono vrijeme u koje kaže da će doći.

'Ako je Švabo reka da će doć u subotu u 10.00 more bit autocesta zatvorena zbog bure, more mu umrit mater, ali njega eto u 10:00:00', napisala je Dada, a Blackout24 komentirao: 'Ovo je veoma netočno. Zapravo, Nijemac će doći u 9:55:00, prošetati četiri puta oko četvrti, jer ne želi doći prerano. A potom će doći u 10:00'.

Nema koga nije nasmijao: Osvrt na turiste u Hrvatskoj postao i svjetski hit

'Pet minuta prije roka je vojnička točnost. To je tako, upravo to ja radim kada imam sastanak', napisao je genitaliban.

'Ja sam Nijemac i jako me nasmijalo ovo o točnosti. Kod nas se kaže 'Točnost je vrlina'. Kašnjenje se u Njemačkoj smatra vrlo nepristojnim. Također, veoma je važno ne uvrijediti domaćina. Jedan frajer s kojim sam igrao nogomet bio je Bosanac. On je uvijek kasnio. Nazvali bi ga, a on bi rekao da će odmah doći. Kada smo ga pitali gdje je, on bi odgovorio: 'Upravo sam izašao iz kuće' (koja je udaljena 30 minuta', napisao je korsinik Reddita lol-alex.

U priči su se našli i Poljaci. 'Pitaju more li se na planinu i kad je najboje ić. Rečeš da je najboje prije sunca, nikako u podne, odu u podne.'

'To definitivno zvuči kao tipični poljski turist.

A: Hej, koliko traje vožnja ovim putem?

B: 7 sati, ali već je 15 sati, nećete se vratiti prije mraka, nosite japanke, vrijeme se pogoršava, a staza je pomalo opasna.

A: Da, ok, hvala! I upute se tom stazom', napisao je JarasM.

'I spašava ih se usred olujne noći vojnim helikopterom', nadovezao se Goxtal.

'Čovječe, to se događa u Poljskoj godinu za godinom', odgovorio je Miczkus.

'Ove se godine već nekoliko puta dogodilo u Hrvatskoj, ali radilo se o Češkim turistima. I sigurno nije zadnji put ove godine s češkim turistima. Što je to dovraga s češkim turistima da istražuju planine bez opreme i u japankama?', napisao je CroGamer002 iz Hrvatske.

'Razumio bih to da nemaju planina u Češkoj', zaključio je Amystreminkami.

U tekstu su se prepoznali i ostali poput Australaca, Engleza..., a raspravu na Redditu možete pratiti ovdje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene