Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne odustaje

Hajdaš Dončić: 'Ja sam borben čovjek monetizacija ide dalje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Inicijativa 'Ne damo naše autoceste' objavila je danas da je prikupila dovoljan broj potpisa za raspisivanje referenduma protiv davanja hrvatskih autocesta u koncesiju, a ministar smatra da koncesije hrvatskih autocesta imaju pozitivan utjecaj.

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić izjavio je danas da se proces davanja autocesta pod koncesiju nastavlja dalje, a da će o mogućem referendumu odlučivati Ustavni sud.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stanić o monetizaciji: 'Ne odustajemo od referenduma' Slika nije dostupna Koncesioniranje Ustavni sud odlučit će referendumu o autocestama

Inicijativa 'Ne damo naše autoceste' objavila je danas da je prikupila dovoljan broj potpisa za raspisivanje referenduma protiv davanja hrvatskih autocesta u koncesiju, a ministar je rekao kako smatra da koncesije hrvatskih autocesta imaju pozitivan utjecaj.

'I ako do referenduma dođe, ja sam borben čovjek, živim u ovoj zemlji, volim ovu zemlju i smatram da koncesije autocesta definitivno imaju pozitivne utjecaje ne samo na proračun i razduživanje HAC-a ili ARZ-a nego i na onih milijardu i četiristo koje će se vremenom oslobađati za ulaganje u državne ceste i u željeznice, a to su vam zapravo radna mjesta u građevini', kazao je ministar.

Udruge se hvale - prikupili smo dovoljno potpisa protiv monetizacije!

Operativni posao provođenja procesa davanja autocesta pod koncesiju se, kaže ministar, nastavlja dalje. Dodao je da krajem studenog dolaze prve ponude od potencijalnih koncesionara.

Poručio je da o mogućem referendumu neće odlučivati ni on niti organizatori referenduma nego će o tome donijeti odluku Ustavni sud. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene