Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kreće provjera države

Linićevi inspektori počinju 'češljati' državne firme!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U travnju će inspektori 'češljati' rokove plaćanja u državnim institucijama kako bi utvrdili plaća li sama država račune u zakonskim rokovima.

Ministarstvo financija nastavlja borbu protiv neplatiša. Na teren u travnju izlaze ispektori koji će češljati rokove plaćanja u državnim institucijama. Žele utvrditi najprije plaća li država sama račune u zakonskim rokovima. To je plan ministra Linića, još od prošle godine, da se računi moraju plaćati u roku od 30 ili 60 dana. Početkom svibnja, nakon što inspektori završe posao bit će javno objavljeni svi dužnici.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zloupotreba tržišta u Švedskoj? Trgovci pod povećalom zbog povećane zarade: Ministarstvo zatražilo istragu cijena hrane Ilustracija Snažna potražnja Prvi put od ulaska u europodručje: Hrvatska na međunarodnom tržištu izdala prve obveznice

Kako se provode reforme? Najavljene obični građani još neće osjetiti

'To je sad dosta dugo uvijek bilo kao jedna tabu tema da je uvijek problem u poduzetništvu da država ne plaća. Ono što vam ovdje mogu reći da je to isto jedan korak unaprije da ćemo javno objaviti kako država po svim ministarstvima, trgovačkim društvima, agencijama, ustanovama, sveučilistma i zavodima, znači kako se izvršavaju rokovi plaćanja', rekao je Boris Lovac, zamjenik ministra financija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene