Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj Fimi medija

Sanaderovi vozači: 'Nismo ga vozili na kavu s Barišićem, premijer je išao na misu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavljeno je suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu u slučaju Fimi medija. Na klupu za svjedoke sjeli su dvojica njegovih bivših vozača i tajnica.

Još četvero svjedoka obrane bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera danas je na zagrebačkom Županijskom sudu pokušavalo pobiti istražni iskaz nekadašnjeg šefa carine i HDZ-ova rizničara Mladena Barišića koji je priznao da se preko tvrtke Fimi medija izvlačio novac iz državnih institucija i tvrtki.

Pročitajte i ovo Dino Drpić - 1 Velik dug Nova svjedočenja na suđenju Zdravku Mamiću: Na sudsku klupu sjeo Dino Drpić i optužio Dinamo Ognjen Božović, odvjetnik obitelji ubijene djece - 2 U svojstvu svjedoka Otac ubojice iz beogradske škole došao na sud. Njegov potez duboko povrijedio obitelji ubijene djece

>>Bivši Sanaderov čuvar: Vozio sam slike Sanaderovim Mercedesom do Fiolića

Tvrdnje bivšeg šefa Carine Mladena Barišićeva kako je on bez najave i u bilo koje vrijeme dolazio kod nekada najmoćnijeg hrvatskog političara, na suđenju je pobila Sanaderova tajnica Nada Gregl. Posvjedočila je da je Barišića i bivšu HDZ-ovu blagajnicu Branku Pavošević, koja je priznala isplate stranačkim dužnosnicima iz tzv. crnog fonda, u vladi vidjela svega nekoliko puta. Svaki sastanak morao je biti najavljen i vremenski ograničen i nitko, osim možda predsjednika Sabora, nije mogao doći nenajavljen, kazala je Gregl.

Dodala je i da je Sanader preko tajnica znao pozivati suradnike na sastanke, ali da nikada nije tražio da se pozovu Barišić ili Branka Pavošević.Ocijenila je da Sanader s Barišićem nije bio prijatelj te da je njihov odnos bio poslovan.

>>'Koje sam Vam naredbe davao?'; Fiolić: 'Košenje trave!'

Da Barišić nije bio u najužem Sanaderovom krugu posvjedočili su i vozači Vjekoslav Mikuljan i Stephan Haraminčić. Oni tvrde da se Mladena Barišić nije s ostalima vozio u stranačkom kombiju. Kombi su vozili Mario Zubović ili Božo Buškupić, a u njemu su osim Sanadera uglavnom bili Jadranka Kosor, Luka Bebić, Petar Selem i Vladimir Šeks, ali nikada Barišić, ustvrdili su svjedoci.
 

Također su svjedočili kako su bivšeg premijera Sanadera nedjeljom vozili na misu u 11 sati, ali se ne sjećaju kako bi se on kasnije nalazio s Barišićem na kavi u popularnoj zagrebačkoj ulici Tkalčićevoj, kako je Barišić ranije tvrdio.U sudnici je ispitan i bivši poslovni tajnik Crosca Mladen Bradač, koji je pobijao iskaz poduzetnika Mladena Drpića koji je ranije posvjedočio da je HDZ-u preko četiri fiktivna ugovora s Fimi medijom dao donaciju od 625 tisuća kuna, uvjeren da će mu to pomoći u poslovanju.

Bradač je kazao da Drpiću nikada nije rekao da je Fimi media HDZ-ova tvrtka te da ga nikada nije tražio da preko te agencije donira HDZ.

'Ne vidim razloga koji bi bio Drpićev poriv da mene dovodi u bilo kakvu vezu s tim', kazao je Bradač. Poput niza ranije ispitanih svjedoka obrane i on je rekao da je Sanader i prije premijerske dužnosti bio vrlo imućan i situiran čovjek s bogatom zbirkom umjetnina.Suđenje se, ispitivanjem novih svjedoka obrane, nastavlja sutra.

>> VIDEO Mate Mišo Kovač: Jesi li zadovoljan, predsjedniče?; Sanader: Jesam

Osim njih na klupi za svjedoke trebao bi se pojaviti bivši poslovni tajnik u Croscu Mladen Bradač. Riječ je o svjedocima koji su na ovom suđenju već ispitani na poziv USKOK-a, a sada ih je predložila Sanaderova obrana. (HIna)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene