Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Mraović lajao i psovao novinare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavna rasprava u suđenju Josipu Mraoviću iz Gospića, optuženom za silovanje američke košarkašice Illishe Jarret, odgođena je do 6. veljače, kako bi se prikupili dodatni dokazi iz Policijske uprave ličko - senjske.

Po zahtjevu Mraovićeve obrane, iz PU-a će se zatražiti zapisnik o saslušanju Jarret na policiji nakon prijave silovanja. Zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Rijeci Darko Karlović izvijestio je novinare da je danas iskaz dalo troje svjedoka i sudski vještak Renata Dobi-Babić. Suđenje je zatvoreno za javnost.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Lički Tuđman Mraović iz bolničke pidžame u zatvorsko odijelo Slika nije dostupna Odvjetnik odluku nazvao skandaloznom Mraoviću za silovanje smanjena kazna na dvije godine

U optužnici se Mraović tereti da je u travnju 2005. u svom hotelu u Gospiću ušao u sobu Illishe Jarret te joj je nasilno gurnuo prst u anus, nakon čega ga je ona izbacila iz sobe. Ta se radnja smatra istovjetnom silovanju.

Na prvom suđenju na gospićkom Županijskom sudu pod predsjedanjem Branka Milanovića Mraović je oslobođen optužbi.

Vrhovni sud prihvatio je žalbu Državnog odvjetništva te je vratio predmet na ponovno suđenje pred posve izmijenjenim sudskim vijećem. U obrazloženju svoje odluke Vrhovni sud je naveo da je sudac pogrešno protumačio zakon, da su počinjene bitne povrede kaznenog postupka i da je pogrešno utvrđeno činjenično stanje.

Vrhovni sud ustvrdio je kako je prvostupanjski sud pogrešno zaključio da nasilno zavlačenje prsta u anus ne znači kazneno djelo silovanja jer nema obilježje spolne radnje izjednačene sa spolnim odnosom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene