Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KRIZA FILOZOFSKOG FAKULTETA

OPET BEZ KVORUMA Profesori bojkotirali sjednicu Vijeća jer nisu pozvani studentski predstavnici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kriza na Filozofskom fakultetu nastavljena je nakon što je u petak Fakultetsko vijeće ostalo bez kvoruma. Sjednicu su napustili profesori nezadovoljni što studentski predstavnici nisu vraćeni u to tijelo.

Sjednica Fakultetskog vijeća zagrebačkog Filozofskog fakulteta u petak ipak nije održana jer nije bilo kvoruma. Veći dio profesora napustio je sjednicu i tako joj onemogućio rad kada su shvatili da studentskim predstavnicima nije dopušteno sudjelovanje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Proveo noć u ćeliji Panika u Dalmaciji: Prijetio kolegama da će ih zatvoriti i sve pobiti, policija mu upala u stan Otpleši svoj doktorat Dance your PhD Znanstvenici iz cijeloga svijeta natječu se tko će svoj doktorat bolje otplesati: ''Ono što se pisalo na 300 stranica treba pokazati pokretom''

"Sada se jasno vidi da nije problem bio samo bivši dekan, nego i rektor Damir Boras, koji umjesto da brine o statutarnosti i legalnosti funkcioniranja Sveučilišta, neprestano proizvodi pravni kaos i produbljuje sukobe", rekla je novinarima Meri Tadinac, jedna od profesorica i profesora koji su napustili sjednicu Vijeća. Tadinac je dodala da Boras onemogućava rad legalnog Vijeća jer "rad Vijeća bez studentskih predstavnika jednostavno nije legalan, a puko brojčano održavanje kvoruma nije garancija legalnosti sjednica". 

Dodala je i da rektor Boras svjesno ustraje na kršenju zakona novim odlukama iako je upozoren da to ne čini. Stoga upravo njega i v.d. dekana Željka Holjevca, smatra odgovornima za nastavak krize na Filozofskom fakultetu.

Stoga su profesori zatražili od v.d. dekana Holjevca da studentima odmah omogući sudjelovanje u radu Vijeća te da se hitno pokrene procedura izbora novog dekana. Od Borasa, pak, traže da novom odlukom ispravi dosad počinjenu štetu i "spriječi buduću do koje će doći nakon upravnih tužbi povodom svih nelegalnih odluka donesenih proteklih mjeseci".

"Moramo učiniti sve da na čelo fakulteta što prije dođu sposobni, u svojoj struci priznati i čestiti pojedinci. Samo tako se može sačuvati ugled ove institucije", poručila je profesorica Tadinac.

Novinarima je otkrila da na dnevnom redu sjednice koju su napustili uopće nije bila točka s pokretanjem procedure za izbor novog dekana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene