453581
453581
453581
453581
453581

OPET BEZ KVORUMA Profesori bojkotirali sjednicu Vijeća jer nisu pozvani studentski predstavnici

  • , 14.10.2016., 13:49
  • Autor:
  • komentara

Kriza na Filozofskom fakultetu nastavljena je nakon što je u petak Fakultetsko vijeće ostalo bez kvoruma. Sjednicu su napustili profesori nezadovoljni što studentski predstavnici nisu vraćeni u to tijelo.

 
 
 
 
 
Traje nezadovoljstvo na Filozofskom fakultetu (Video: Vijesti u 17 h)
Traje nezadovoljstvo na Filozofskom fakultetu (Video: Vijesti u 17 h)

Sjednica Fakultetskog vijeća zagrebačkog Filozofskog fakulteta u petak ipak nije održana jer nije bilo kvoruma. Veći dio profesora napustio je sjednicu i tako joj onemogućio rad kada su shvatili da studentskim predstavnicima nije dopušteno sudjelovanje.

"Sada se jasno vidi da nije problem bio samo bivši dekan, nego i rektor Damir Boras, koji umjesto da brine o statutarnosti i legalnosti funkcioniranja Sveučilišta, neprestano proizvodi pravni kaos i produbljuje sukobe", rekla je novinarima Meri Tadinac, jedna od profesorica i profesora koji su napustili sjednicu Vijeća. Tadinac je dodala da Boras onemogućava rad legalnog Vijeća jer "rad Vijeća bez studentskih predstavnika jednostavno nije legalan, a puko brojčano održavanje kvoruma nije garancija legalnosti sjednica". 

Dodala je i da rektor Boras svjesno ustraje na kršenju zakona novim odlukama iako je upozoren da to ne čini. Stoga upravo njega i v.d. dekana Željka Holjevca, smatra odgovornima za nastavak krize na Filozofskom fakultetu.

Stoga su profesori zatražili od v.d. dekana Holjevca da studentima odmah omogući sudjelovanje u radu Vijeća te da se hitno pokrene procedura izbora novog dekana. Od Borasa, pak, traže da novom odlukom ispravi dosad počinjenu štetu i "spriječi buduću do koje će doći nakon upravnih tužbi povodom svih nelegalnih odluka donesenih proteklih mjeseci".

"Moramo učiniti sve da na čelo fakulteta što prije dođu sposobni, u svojoj struci priznati i čestiti pojedinci. Samo tako se može sačuvati ugled ove institucije", poručila je profesorica Tadinac.

Novinarima je otkrila da na dnevnom redu sjednice koju su napustili uopće nije bila točka s pokretanjem procedure za izbor novog dekana.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se