453581
453581
453581
453581
453581

OPET BEZ KVORUMA Profesori bojkotirali sjednicu Vijeća jer nisu pozvani studentski predstavnici

  • , 14.10.2016., 13:49
  • Autor:
  • komentara

Kriza na Filozofskom fakultetu nastavljena je nakon što je u petak Fakultetsko vijeće ostalo bez kvoruma. Sjednicu su napustili profesori nezadovoljni što studentski predstavnici nisu vraćeni u to tijelo.

 
 
 
 
Traje nezadovoljstvo na Filozofskom fakultetu (Video: Vijesti u 17 h)
Traje nezadovoljstvo na Filozofskom fakultetu (Video: Vijesti u 17 h)

Sjednica Fakultetskog vijeća zagrebačkog Filozofskog fakulteta u petak ipak nije održana jer nije bilo kvoruma. Veći dio profesora napustio je sjednicu i tako joj onemogućio rad kada su shvatili da studentskim predstavnicima nije dopušteno sudjelovanje.

"Sada se jasno vidi da nije problem bio samo bivši dekan, nego i rektor Damir Boras, koji umjesto da brine o statutarnosti i legalnosti funkcioniranja Sveučilišta, neprestano proizvodi pravni kaos i produbljuje sukobe", rekla je novinarima Meri Tadinac, jedna od profesorica i profesora koji su napustili sjednicu Vijeća. Tadinac je dodala da Boras onemogućava rad legalnog Vijeća jer "rad Vijeća bez studentskih predstavnika jednostavno nije legalan, a puko brojčano održavanje kvoruma nije garancija legalnosti sjednica". 

Dodala je i da rektor Boras svjesno ustraje na kršenju zakona novim odlukama iako je upozoren da to ne čini. Stoga upravo njega i v.d. dekana Željka Holjevca, smatra odgovornima za nastavak krize na Filozofskom fakultetu.

Stoga su profesori zatražili od v.d. dekana Holjevca da studentima odmah omogući sudjelovanje u radu Vijeća te da se hitno pokrene procedura izbora novog dekana. Od Borasa, pak, traže da novom odlukom ispravi dosad počinjenu štetu i "spriječi buduću do koje će doći nakon upravnih tužbi povodom svih nelegalnih odluka donesenih proteklih mjeseci".

"Moramo učiniti sve da na čelo fakulteta što prije dođu sposobni, u svojoj struci priznati i čestiti pojedinci. Samo tako se može sačuvati ugled ove institucije", poručila je profesorica Tadinac.

Novinarima je otkrila da na dnevnom redu sjednice koju su napustili uopće nije bila točka s pokretanjem procedure za izbor novog dekana.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se