448073
448073
448073
448073
448073

SAMO U HRVATSKOJ Pogledajte kako izgleda kad vam je kuća tik uz obilaznicu

  • , 27.08.2016., 07:25
  • Autor:
  • komentara

Četiri godine nakon izgradnje, našička je obilaznica puštena u promet. Obilaznica vrijedna više od 50 milijuna kuna godinama je čekala uporabnu dozvolu i propadala. Hrvatske se ceste, naime, nisu uspjele nagoditi s obitelji Andrašek čija se kuća nalazi tik uz obilaznicu. Iako je slučaj još uvijek na sudu, obilaznica je iznenada, bez rezanja vrpci i dužnosnika, otvorena.

 
 
 
 
Sporna obilaznica otvorena (Video: Dnevnik Nove TV)
Sporna obilaznica otvorena (Video: Dnevnik Nove TV)

Provozali smo se davno izgrađenom, ali tek otvorenom našičkom obilaznicom. Sve ide glatko dok nismo poželjeli skrenuti Andrašekovima. Iza bukobrana, nepregledan, strmi kolni ulaz. Predmet spora između Andrašekovih i Hrvatskih cesta.

'Tu nema ni minimum sigurnosti u prometu. Pitanje je dana kada će tu nekih gubitaka biti', kaže nam Branko Andrašek.

U sigurnost prometa na ovoj cesti sumnja i stručnjak za promet, profesor Ivan Dadić.

'Na žalost to je još jedna hrvatska priča kad ne vodimo dovoljno računa, kad nestručno radimo na projektima, onda nam se dogode ovakve pogreške. One puno koštaju društvo', kaže prof. Dadić.

Više od 50 milijuna kuna stajala je našička obilaznica. Možemo samo nagađati koliko je stajalo njezino nekorištenje.

Iako je sudski spor u tijeku, obilaznica je dobila uporabnu dozvolu.

'Uporabna dozvola je ta koja dokazuje da je sve napravljeno sukladno građevinskoj dozvoli, sukladno projektu i da se cesta može napokon koristiti', kaže Tamara Pajić, glasnogovornica HC-a.

'Projektant je dao odgovor da je došlo do odstupanja i da obilaznica nije napravljena po projektu. Projekt i izvedeno stanje se razlikuju', kaže pak Marica Andrašek.

Pred suprotstavljenim stranama je nastavak pravne bitke.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se