Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Godinama varali ljude

Novinara Provjerenog tražio 20.000 kuna da otkrije kako je varao!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon nekoliko uspješnih kupnji preko interneta Luka je odlučio kupiti mobitel. Umjesto rutinske kupnje, njegova kupnja se pretvorila u agoniju.

Nakon što je uplatio 640 kuna Luka je izgubio svaki kontakt sa svojim prodavateljem, a sva mjesta na koja se obratio nisu mu bila od velike pomoći.

Pročitajte i ovo Pošta - 1 Budite na oprezu Prevaranti imaju novi način na koji varaju građane: "Odmah sam znala da je nešto čudno..." Provjereno istražilo poziv na besplatan ''zdravstveni pregled'' - 2 Ne nasjedajte! VIDEO Novinarka Provjerenog tajno snimila lažni zdravstveni pregled: Pogledajte savršeno osmišljenu prijevaru

>> Lažnim oglasom za prodaju auta opelješio ženu za 10.000 kuna

"Ukoliko je šteta manja od 1.000 kuna radi se o manjoj imovinskoj koristi, a u tom slučaju radi se o kaznenom djelu koje se ne provodi po službenoj dužnosti nego po privatnoj tužbi. Znači građani samo moraju iznaći način kako riješiti problem", rekli su nam u MUP-u.

Luka je član Facebook grupe Prevara na Njuškalu - Martić & Co koja broji tridesetak prevarenih osoba iz svih dijelova Hrvatske. Tvrde nakon svih istraga koje su sami proveli trag ih uvijek dovede do obitelji Martić iz zaselka Kamenac, nadomak Kneževih vinograda.

U telefonskom razgovoru novinaru Provjerenog je rečeno da će intervju dobiti ako ga plati 20.000 kuna. 'Imaš bankomat, digneš, uzmeš, doneseš i ja ti kažem što i kako je. Ak' 'oćeš intervju onda moraš platiti. Ja ti kažem sve kako sam, šta sam radio i ovo i ono i gotovo', rekao je Ivica Martić, osoba koju deseci građana optužuju da ih je prevario putem internetskih oglasa.

Naša ekipa ih je posjetila, a što smo doznali pogledajte u prilogu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene