450897
450897
450897
450897
450897

PRETRPJELI GOLEMU ŠTETU - 'Havarije izazvane vodom izazvale su našu pozornost'

  • , 21.09.2016., 11:09
  • Autor:
  • komentara

Kliničko-bolnički centar Osijek ove se godine suočio s velikim problemima, nakon što im je nevrijeme uništilo Kliniku za pedijatriju. Zbog poplave osječki su mališani u lipnju izgubili prostore za liječenje. Među posljednjim donatorima je i tvrtka Sandoz. Mi smo imali priliku pogledati kako napreduju radovi i obnova bolnice.

 
 
 
 
Velike donacije za obnovu KBC-a Osijek (VIDEO: INMagazin)
Velike donacije za obnovu KBC-a Osijek (VIDEO: INMagazin)

Nakon što su u lipnju ove godine pretrpjeli golemu štetu nastalu jakim nevremenom, Kliničko-bolnički centar Osijek još uvijek se bori s posljedicama. Njihova Klinika za pedijatriju gotovo je u potpunosti uništena poplavom, a mališani još uvijek nemaju uvjete za liječenje kakve zaslužuju. Svoju pomoć zato im je odlučila pružiti farmaceutska tvrtka Sandoz.

'Nekako u zadnje vrijeme, voda i havarije izazvane vodom su izazvale našu pozornost. Ranije smo donirali Gunji, nakon poplave, a sada KBC-u Osijek. Stvar je u tome da smo prepoznali da je to jedna vrlo bitna stvar, da se maleni pacijenti na klinici za pedijatriju liječe u adekvantnim uvjetima', rekao je Igor Haralović, direktor Sandoza za Hrvatsku.

'Svaka donacija je uvijek dobrodošla. Svaki iskorak pozitivan u smislu pripomoći kliničko bolničkom centru je nešto što objeručke prihvaćamo tako da su 200 000 kuna zamjetna novčana sredstva i pomoć za dizanje standarda liječenja bolesnika na našoj klinici za pedijatriju', rekao je Vlatko Kopić, zamjenik ravnatelja KBC-a Osijek.

Štetu milijunskih razmjera nije lako sanirati preko noći, ali svaka pomoć sa strane ubrzava proces. 'Reći ću da smo negdje na pola puta, radimo punom parom na mnogim ustrojstvenim jedinicama, a posebno na Klinici za pedijatriju gdje su radovi već duboko zamakli i nadamo se da ćemo krajem mjeseca završiti.

Nadamo se da će već do kraja godine osječki mališani imati svu potrebnu skrb i uvjete za liječenje.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se