Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NASA-ina aplikacija

Kojim gradovima najviše prijeti globalno zatopljenje? Ugrožen je i možda najpoznatiji hrvatski grad

Ilustracija: Thinkstock
Ilustracija: Thinkstock
Američka svemirska agencija NASA izradila je aplikaciju koja predviđa koji bi svjetski gradovi mogli biti najviše pogođeni otapanjem ledenjaka, odnosno globalnim zagrijavanjem.

„Gradovi i države koji su počeli izrađivati strategije obrana od poplava moraju razmišljati i do sto godina u budućnost ako žele procijeniti rizik na isti način kao što čine i osiguravajuće kuće“, kaže znanstvenik Erik Ivins.

Pročitajte i ovo Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola" Ilustracija rekordne temperature “Majka priroda šalje nam poruku": Uznemirujuća predviđanja znanstvenika, 2024. bit će još gora

Prema aplikaciji NASA-e koju možete preuzeti ovdje, Londonu prijeti ledenjak na sjeverozapadu Grenlanda dok će otapanje leda na krajnjem sjeveru Antarktike utjecati na povećanje razine oceana oko australskog Sydneyja, javlj BBC News.

Kad je riječ o Dubrovniku, prema aplikaciji NASA-e razina mora u Dubrovniku za 10 godina porast će za 11 milimetara. Za 50 godina bit će veća za 55 milimetara, za 100 godina porast će za 110, a za 200 godina 220 milimetara.

Za tisuću godina razina mora u Dubrovniku mogla bi skočiti za više od metar.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene