Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Beba došla kući

'Naša beba čudom se spasila'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvomjesečna djevojčica koju je 18 travnja ove godine na Marjanu napao i iz kolica izbacio napod i teško ozlijedio Antonio H., jučer je na blagdan svetog Dujma, napustila splitsku bolnicu.

'Sretan sam, ne znam ni sam šta bi od sreće. Nakon noćne more koju smo proživljavali posljednjih 20 dana, ovo je najveća sreća u mom životu', na rubu plača je rekao otac za Slobodnu Dalmaciju koji želi ostati anoniman.

Pročitajte i ovo Ilustracija Liječenje se nastavlja Misteriozan slučaj: Otkriveno u kakvu je stanju beba koja je s teškim ozljedama glave dovezena u bolnicu Beba velikog bijelog morskog psa Sve dokumentirali VIDEO Vjeruju da su jedini koji su vidjeli mladunče velike bijele psine: ''Ovo bi mogao biti prvi dokaz koji imamo o njima u divljini''

Te subote bio sam na poslu, radim van grada i supruga me u jednom trenutku nazvala na mobitel i samo mi rekla: 'Kreni prema Prvoj pomoći, molim te vozi polako i budi smiren'.

'Mislio sam da je mala ispala iz kolica ili nešto slično, nikako nisam mogao povezati da ju je netko napao. Dok sam vozio prema bolnici, bio sam ‘lud’ jer nisam znao šta se dogodilo. Ženin glas je bio smiren, vjerojatno od šoka koji je preživjela, tako da nisam mislio da se desilo nešto strašno', rekao je otac napadnute djevojčice.

Međutim, pravi šok otac je doživio tek dolaskom na Hitni kirurški prijam KBC-a Split na Firulama, gdje je u suzama zatekao svoju suprugu. 'Mala je jecala, ležala je gotovo nepomično na bolničkom stolu, nikakve vanjske ozljede nisu bile vidljive. Ništa mi nije bilo jasno. Odmah su nas poslali na kontrolni CT, nakon čega su nas odveli na dječju Jedinicu intenzivnog liječenja (JIL)', priča danas otac.

'Svaki dan se događalo po jedno čudo'

'Sve je bilo u rukama liječnika i moje djevojčice koja se borila za svoj život. Neizvjesnost nas je ubijala. Stanje je tih prvih nekoliko dana bilo stabilno, iako je bila u komi i disala uz pomoć respiratora. No od srijede, dakle pet dana od napada, počinju se svakodnevno događati čuda. U srijedu se probudila iz kome, odbacila je respirator, počela je jesti, supruga ju je počela dojiti... Svaki dan se događalo po jedno čudo. Nakon devet dana boravka na JIL-u prebacili su nas na Pedijatriju, odakle danas idemo kući' ispričao je veselo otac.

'Ponovno smo shvatili radost života u punom smislu te riječi. Malena je odlično, ona je ‘ona stara’, ja sam joj majka, ja to najbolje znam. Zlato moje mi se stalno smije i guguće. Mogu živjeti još sto godina, ali ovo je bilo najtežih 20 dana u mom životu. Sreća moja se sama, uz pomoć liječnika i sestara, izborila za svoj život' vidno uzbuđena rekla je samo nekoliko rečenica i vatila se kod svoje Malene.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene