Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Službeno predstavljanje

Narodna koalicija u 8. izbornoj jedinici: tražimo potporu za stabilnu vlast

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidati Narodne koalicije u 8. izbornoj jedinici, pod vodstvom koordinatora i prvog na listi Željka Jovanovića, u Matuljima kod Opatije prvi puta su se službeno predstavili, poručivši da traže potporu kako bi krenuli prema stabilnoj vlasti i društvu jednakih šansi za sve.

Kandidati Narodne koalicije u 8. izbornoj jedinici, koje predvodi koordinator i prvi na listi Željko Jovanović, u srijedu su se u Matuljima kod Opatije prvi puta službeno predstavili, poručivši da traže potporu kako bi krenuli prema stabilnoj vlasti i društvu jednakih šansi za sve.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pobjednici i gubitnici KOD NEKIH VESELO, KOD DRUGIH MANJE Atmosfera u stožerima u izbornoj noći Slika nije dostupna Početak kraja? Milanović: 'Ovo nije bio sretan dan za Hrvatsku'

Na listi Narodne kolacije je osam žena i šest muškaraca, prosječne starosti 43 godine, 11 članova SDP-a, dva člana HNS-a i jedan član HSU-a. Nositelj liste Jovanović je rekao da Narodna koalicija kreće "sigurnim korakom u sigurni smjer i sigurnu pobjedu", a da Matulji nisu slučajno odabrani za današnje predstavljanje.

Riječ je o uspješnoj SDP-ovoj vlasti na lokalnoj razini, koja brine o životu svojih građana i primjeru sigurnog smjera, ustvrdio je. Matulji su, prema podatcima Fine, na prvom mjestu u Hrvatskoj prema broju poduzetnika u odnosu na broj stanovnika, a ključ za bolji život je upravo u gospodarstvu i poduzetništvu, dodao je.

Jovanović je poručio građanima da ne glasaju za još jedan eksperiment, koji je osuđen na propast, te da su ljudi Narodne koalicije i njen program najbolji, da jamče sigurnost i bolji život.

Predsjednik matuljskog SDP-a Slobodan Juračić rekao je da građani u Matuljima uvijek izabiru lijevu opciju, koja je pokazala da zna. I zamjenik predsjednika SDP-a Primorsko-goranske županije Erik Fabijanić prošlu Vladu nazvao je eksperimentom, i pozvao na izbore navodeći - „ili mi ili eksperiment.“

Eni Šebalj (SDP) kazala je da su u Matuljima za Vlade Zorana Milanovića ostvareni vrijedni projekti, da je ta općina izgubila status brdsko-planinskog područja, ali se priprema za nove projekte, koji bi se financirali iz EU fondova.

Nada Turina Đurić (HNS) ustvrdila je da sadašnja vlada nije učinila ništa, a da Narodna koalicija nudi spoj iskustva i znanja, ljude koji znaju što hoće i znaju to i učiniti.

Silvano Hrelja, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) rekao je da se 'akteri eksperimenata opet nude', da se konkurenti Narodne koalicije zalažu za interese Hrvatske udruge bolničkih liječnika, a da ti interesi nisu jednaki interesima građana. Naglasio je da uvijek ima mjesta za povećanje opsega prava građana i ispravljanje nepravda te da i u sljedećem mandatu želi predložiti usklađivanje mirovina sukladno rastu BDP-a.

Peđa Grbin (SDP) kazao je da je Narodna koalicija na ove izbore u svemu izašla prva, da su prvi izašli pred građane, predstavili svoje ljude i programe, da građani znaju tko su i što nude, za što se zalažu u zdravstvu, gospodarstvu, pravosuđu, obrazovanju.

Naveo je da su to učinili kako bi ih građani mogli usporediti s prošlih osam mjeseci, kako bi mogli usporediti tko se zalagao za obrazovanje, kurikularnu reformu, obnovu škola, a tko je sve zaustavljao, kako bi mogli usprediti tko se zalagao za poskupljenje zdravstvenog osiguranja i tko je produljio liste čekanja te tko je gradio ceste, obnavljao škole i vrtiće, a tko je na te iste zgrade postavljao ploče sa svojim imenima. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene