446916
446916
446916
446916
446916

Narodna koalicija u 8. izbornoj jedinici: tražimo potporu za stabilnu vlast

  • , 17.08.2016., 13:43
  • Autor:
  • komentara

Kandidati Narodne koalicije u 8. izbornoj jedinici, pod vodstvom koordinatora i prvog na listi Željka Jovanovića, u Matuljima kod Opatije prvi puta su se službeno predstavili, poručivši da traže potporu kako bi krenuli prema stabilnoj vlasti i društvu jednakih šansi za sve.

 
 
 
 
Željko Jovanić, predvodnik liste Narodne koalicije u 8. izbornoj jedini (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL)
Željko Jovanić, predvodnik liste Narodne koalicije u 8. izbornoj jedini (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL)

Kandidati Narodne koalicije u 8. izbornoj jedinici, koje predvodi koordinator i prvi na listi Željko Jovanović, u srijedu su se u Matuljima kod Opatije prvi puta službeno predstavili, poručivši da traže potporu kako bi krenuli prema stabilnoj vlasti i društvu jednakih šansi za sve.

Na listi Narodne kolacije je osam žena i šest muškaraca, prosječne starosti 43 godine, 11 članova SDP-a, dva člana HNS-a i jedan član HSU-a. Nositelj liste Jovanović je rekao da Narodna koalicija kreće "sigurnim korakom u sigurni smjer i sigurnu pobjedu", a da Matulji nisu slučajno odabrani za današnje predstavljanje.

Riječ je o uspješnoj SDP-ovoj vlasti na lokalnoj razini, koja brine o životu svojih građana i primjeru sigurnog smjera, ustvrdio je. Matulji su, prema podatcima Fine, na prvom mjestu u Hrvatskoj prema broju poduzetnika u odnosu na broj stanovnika, a ključ za bolji život je upravo u gospodarstvu i poduzetništvu, dodao je.

Jovanović je poručio građanima da ne glasaju za još jedan eksperiment, koji je osuđen na propast, te da su ljudi Narodne koalicije i njen program najbolji, da jamče sigurnost i bolji život.

Predsjednik matuljskog SDP-a Slobodan Juračić rekao je da građani u Matuljima uvijek izabiru lijevu opciju, koja je pokazala da zna. I zamjenik predsjednika SDP-a Primorsko-goranske županije Erik Fabijanić prošlu Vladu nazvao je eksperimentom, i pozvao na izbore navodeći - „ili mi ili eksperiment.“

Eni Šebalj (SDP) kazala je da su u Matuljima za Vlade Zorana Milanovića ostvareni vrijedni projekti, da je ta općina izgubila status brdsko-planinskog područja, ali se priprema za nove projekte, koji bi se financirali iz EU fondova.

Nada Turina Đurić (HNS) ustvrdila je da sadašnja vlada nije učinila ništa, a da Narodna koalicija nudi spoj iskustva i znanja, ljude koji znaju što hoće i znaju to i učiniti.

Silvano Hrelja, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) rekao je da se 'akteri eksperimenata opet nude', da se konkurenti Narodne koalicije zalažu za interese Hrvatske udruge bolničkih liječnika, a da ti interesi nisu jednaki interesima građana. Naglasio je da uvijek ima mjesta za povećanje opsega prava građana i ispravljanje nepravda te da i u sljedećem mandatu želi predložiti usklađivanje mirovina sukladno rastu BDP-a.

Peđa Grbin (SDP) kazao je da je Narodna koalicija na ove izbore u svemu izašla prva, da su prvi izašli pred građane, predstavili svoje ljude i programe, da građani znaju tko su i što nude, za što se zalažu u zdravstvu, gospodarstvu, pravosuđu, obrazovanju.

Naveo je da su to učinili kako bi ih građani mogli usporediti s prošlih osam mjeseci, kako bi mogli usporediti tko se zalagao za obrazovanje, kurikularnu reformu, obnovu škola, a tko je sve zaustavljao, kako bi mogli usprediti tko se zalagao za poskupljenje zdravstvenog osiguranja i tko je produljio liste čekanja te tko je gradio ceste, obnavljao škole i vrtiće, a tko je na te iste zgrade postavljao ploče sa svojim imenima. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se