452181
452181
452181
452181
452181

Napokon potpuna skrb o 27 tisuća stanovnika

  • , 02.10.2016., 20:25
  • Autor:
  • komentara

Umažani su napokon dočekali otvorenje novih prostorija hitne medicinske pomoći. Nakon niza nelogičnosti i problema, hitne službe mogu odahnuti. Imaju svu potrebnu zdravstvenu skrb. Grad i županija sudjelovali su u akciji „Hitna je bitna" i prikupili dio novca za njenu obnovu.

 
 
 
 
Hitna je itekako bitna (Video: Dnevnik Nove TV)
Hitna je itekako bitna (Video: Dnevnik Nove TV)

Hitna je itekako bitna. Znaju to oni kojima je takva pomoć barem jednom zatrebala. Bio je red jer dok nije bilo novih prostorija i dva raspoloživa tima u ambulanti, jedino što se moglo je sjesti u automobil i voziti do prve bolnice. Riječke, 120 km ili pulske 90.

Vozilo ima svoj ulaz. Aparat za oživljavanje na dohvat ruke. Tu je i soba za promatranje. Tu je i soba za dijagnostiku, sala za vježbe i sastanke i dnevni boravak za osoblje.

''Sve nam je novo, ugodno se osjećamo, ljudi se isto tako ugodno osjećaju unutra'', rekla je Nada lesković, medicinska sestra.

''Sinergijom upravo svih nas dogodilo se da imamo hitnu medicinsku službu 24 sata koja je jedna temeljna i osnovna sigurnost za sve naše sugrađane i naše naravno turiste'', rekao je Vili Bassanese, gradonačelnik Umaga.

Još od reformi ministra Rajka Ostojića grad plaća dodatni tim. Ono što u teoriji funkcionira u praksi se nije baš najbolje pokazalo. Danas imaju zdravstvenu instituciju koja može skrbiti o pacijentima do dolaska u bolnicu.

Ovo je napokon potpuna skrb o 27 tisuća stanovnika.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se