Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministarstvu stiglo 536 zahtjeva

Naplaćene 22 kazne zbog pušenja u kafićima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je od subote u kafićima i restoranima ponovno zabranjeno pušenje sanitarna inspekcija Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi tijekom vikenda je obavila nadzor u 921 ugostiteljskom objektu diljem Hrvatske te su izrečene i naplaćene 22 kazne, dok će u osam slučajeva biti podnesen optužni prijedlog, doznaje se u ministarstvu.

Dosad je zaprimljeno 536 zahtjeva za izdavanjem rješenja za prostor za pušenje prema Zakonu o ograničavanju uporabe duhana.

Pročitajte i ovo Uvođenje reda u Splitu - 4 Otvorena sezona uriniranja Pokušavaju uvesti red među razuzdane turiste: Svima koji ne poštuju pravila prijete velike kazne Ilustracija Skandal u susjedstvu Kupili lijes, isprintali osmrtnice: Obitelj došla po bakino tijelo u bolnicu pa doživjela potpuni šok

Dozvolu za pušenje zasad je dobio 191 kafić te jedna pizzerija, pansion te tri hotela. U 11 slučajeva postupak izdavanje rješenja je obustavljen zbog odustanka stranke.

Pušenje je od subote dozvoljeno u kafićima do 50 kvadrata samo ako su uveli odgovarajući sustav ventilacije i filtriranja prostora koje propisuje zakon, a u onima veće kvadrature ako su osigurali posebni ventilirani prostor za pušenje koji ne može biti veći od 10 do 20 posto ukupnog prostora.

Za nepridržavanje zakona predviđene su kazne - za gosta koji zapali cigaretu u kafiću bez dozvole za pušenje 1.000 kuna, za konobara koji ga nije spriječio u njegovoj namjeri od 500 do 1.000 kuna, a za ugostitelje kazne se kreću od 5.000 do 15.000 kuna. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene