Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Napao veterinarku zbog trihinele

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva i Hrvatska veterinarska komora izrazili su ogorčenost zbog nasilničkog napada na ovlaštenu veterinarku Gordanu Princip Ravlić u Slavonskom Brodu te zahtijevaju, da se počinitelja napada najoštrije kazni.

U veterinarskoj ambulanti "Argus" u Slavonskom Brodu 42-godišnji Franjo Kopić pretukao je, 28. ožujka, veterinarku Gordanu Princip Ravlić (43) koja mu nije htjela izdati dvije potvrde o laboratorijskom pregledu mesa na trihinelu na imena osoba kojima je prodao meso, budući da su uzorci mesa dan ranije predani na njegovo (Kopićevo) ime.
Veterinarka je s teškim ozljedama prevezena u bolnicu, a protiv napadača, koji je nakon saslušanja pušten kući, slijede kaznene prijave i tužbe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Điha! Hvala lijepo, ali ja sad odoh: Mastif izjurio iz ambulante sa sestrom na leđima Slika nije dostupna Pokraj kuće Pet medvjeda napalo ženu na Floridi

"Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva daje podršku kolegici Ravlić kao i svim drugim kolegama koji su, dosljedno obavljujući svoju dužnost u funkciji zaštite zdravlja ljudi i životinja, izloženi pritiscima ili prijetnjama nesavjesnih stranaka", navodi u priopćenju Ministarstvo. 

Dodaje da je Gordana Ravlić savjesno obavljala poslove koje joj je Ministarstvo povjerilo, te upozorava na otežane uvjete rada službenih osoba koje obavljaju veterinarsku djelatnost.

Hrvatska veterinarska komora u priopćenju navodi da očekuju dosljedni postupak, u skladu sa Zakonom i s ciljem zaštite osobne sigurnosti i integriteta veterinara u obavljanju djelatnosti, javnih ovlasti i provedbi relevantnih propisa, te da se nadaju primjerenom kažnjavanju nasilnika, koje će onemogućiti daljnje slične pojave.

I Hrvatska veterinarska komora navodi da su veterinari često suočeni s neopravdanim nerazumijevanjem i negodovanjem stočara i vlasnika životinja i njihovim, često protuzakonitim interesima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene