Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stručnjak za terorizam

Tonči Prodan: Napad u Njemačkoj nije bio predvidiv. Terorizam se događa iznenadno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stručnjak za terorizam Tonči Prodan povodom pucnjave i napada u Muenchenu dao je izjavu za Izvanredne vijesti Nove TV.

Tonči Prodan, stručnjak za terorizam ističe da je oko pucnjave i napada u Muenchenu zasad premalo informacija da bi se moglo govoriti o terorističkom činu, no dodaje da je Eu za takve napade spremna.

Pročitajte i ovo Islam Halilov Tijekom terorističkog napada VIDEO Hrabri dječak spašavao ljude tijekom krvoprolića: "Jako sam se bojao, mislio sam da će baciti granatu i na nas..." Ruševine Crocus City Hall Strašne posljedice Žrtve se i dalje broje, u bolnici je gotovo 100 ljudi, a strahuje se da će ispod ruševina pronaći još tijela

"Ne bih rekao da se moglo predvidjeti da će to biti Njemačka, EU je spremna na nove terorističke napade, dakle postoje indikatori da bi ona mogla postati metom, ali ne neka pojedina zemlja. Naime 25 siječnja ove godine započeo je sa radom European counter terrorism centar, dakle europski protuteroristicki centar, koji je svjestan budućih napada. Senzibilizirao je sve zemlje članice na puno veću suradnju na razini EU, ali i na nacionalnim razinama. Dakle da se podigne svijest kod svih zemalja članica EU, koji bi trebali puno intenzivnije razmjenjivati obavještajne podatke u vezi s terorističkim napadima", naglašava naš stručnjak.

"Terorizam, on se događa iznenadno, brzo to je taktika terorista, ukoliko se ovdje radi o terorističkom aktu", ističe Prodan.

"Radi li se baš o terorizmu, mislim da je o tome prerano govoriti, naime taj bi napad morao imati političku pozadinu, da bi bio teroristički akt", kaže naš stručnjak.

"Premalo je elemenata zapravo o samim detaljima napada, nitko nije, koliko mi je poznato preuzeo taj napad, a i drugi detalji nisu još poznati. Trebat će počekati neko vrijeme", zaključuje Prodan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene