Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubio troje ljudi

Napadač iz Graza u pritvoru:o Optužen za namjerno zalijetanje u više desetaka pješaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema prvim pretragama i nakon saslušanja zaključeno je da ne postoji razlog za njegovo smještanje u specijaliziranu ustanovu i taj 26-godišnjak odlazi u zatvor.

Austrijsko pravosuđe u utorak je odredilo pritvor za psihičkog bolesnika koji je ubio tri osobe i ranio 34 zaletjevši se terenskim vozilom u subotu u Grazu među pješake, a njegovo stanje ne iziskuje psihijatrijsku hospitalizaciju.

Pročitajte i ovo Privođenje: Ivica Pavlačić - Para Nepravomoćna presuda Dobio 19 godina zbog ubojstva na Lemić Brdu: "Bili ste ljuti na njihove braniteljske mirovine? Možda vam se i od alkohola o pomutio um" Bruna Papić u Sinju - 4 Sinjani nezadovoljni Ivan Bulj vraća se u Sinj? Građani ogorčeni: "To ne bi bilo pametno"

Prema prvim pretragama i nakon saslušanja zaključeno je da ne postoji razlog za njegovo smještanje u specijaliziranu ustanovu i taj 26-godišnjak odlazi u zatvor, objavio je jedan sudac u Grazu.

GRAZ U ŠOKU Policija: Napadač je psihotičan; Ministrica: Grad je živa rana

Napadač je optužen za namjerno zalijetanje u više desetaka pješaka u pješačkoj zoni u središtu grada, u subotu sredinom dana, nakon čega se predao policiji.

Tri osobe, među kojima i jedno 4-godišnje dijete, poginuli su na licu mjesta, a 34 osobe su ranjene, od kojih dvije teško.

Policija je odmah u subotu isključila terorizam kao mogući motiv napada i pripisuje ga psihičkoj bolesti.

Prema istrazi, napadač je otac dvoje djece i profesionalni vozač, poznat je po nasilju, zbog čega je krajem svibnja izbačen iz obiteljskog doma uz zabranu pristupa obitelji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene