Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zapalio vlak

Napad na vlak u Švicarskoj: Više ljudi ozlijeđeno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šest putnika iz vlaka koji je napadač zapalio je hospitalizirano.

Muškarac naoružan nožem i zapaljivom tekućinom ranio je u subotu šest osoba u napadu počinjenom u vlaku u Švicarskoj, objavile u vlasti.

Pročitajte i ovo Rusiji je teško povjerovati da je Islamska država odgovorna za teroristički napad Napad u Moskvi Rusiji je teško povjerovati u krivnju Islamske države: "Zapad se požurio pripisati im odgovornost" Ilustracija Škola u Trogiru Uhićen otac učenice koji je upao u razred i šakom udario profesora: "Djeca su u šoku!"

"Prema sadašnjim informacijama 27-godišnji Švicarac izlio je zapaljivu tekućinu. Bio je naoružan barem jednim nožem. Tekućina se zapalila", navodi se u priopćenju policije kantona St. Gallen.

U tekstu se dodaje da su ozlijeđene osobe koje su zadobile opekline i ubode nožem prevezene u nekoliko bolnica, a i sam je napadač ranjen te je hospitaliziran.

Napad se dogodio u subotu poslijepodne u vlaku koji je vozio između Buchsa i Senwala u kantonu St. Gallen, navodi policija.

Napad u švicarskom vlaku možda zločin iz strasti

Švicarska policija nije isključila mogućnost zločina iz strasti kao motiva napada koji je 27-godišnji Švicarac izveo u švicarskom vlaku u subotu, rekao je policijski glasnogovornik za welt.de i ocijenio malo vjerojatnim da se radi o terorizmu.

Glasnogovornik je kazao da se još ne znaju motivi napada u kojemu je u subotu ranjeno šest osoba u kantonu u St. Gallenu, no malo je vjerojatno da je riječ o terorizmu.

"Terorizam se čini vrlo, vrlo malo vjerojatnim motivom", rekao je Bruno Metzger iz policije kantona St Gallen za welt.de.

Muškarac naoružan nožem i zapaljivom tekućinom ranio je u subotu šest osoba u vlaku u Švicarskoj, objavile u vlasti.

Ozlijeđene osobe koje su zadobile opekline i ubode nožem prevezene u nekoliko bolnica, a i sam je napadač ranjen te je hospitaliziran.

Agencija AFP prenosi da je napadač ranio šestogodišnje dijete, zatim tri žene od 17, 34 i 43 godina te dvojicu muškaraca od 17 i 50.

Napad se dogodio u subotu poslijepodne u vlaku koji je vozio između Buchsa i Senwala u kantonu St. Gallen, navodi policija.

Na mjesto napada stigli su osim policajaca i vatrogasci, vozila hitne pomoći te helikopteri. Policija jer kazala da se šteta u vlaku procjenjuje na 92.000 eura.

Napad se dogodio u ozračju jakih napetosti u Europi izazvanih valom napada počinjenih zadnjih mjeseci, a za mnoge od njih odgovornost je preuzela džihadistička skupina takozvana Islamska država.(Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene