Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon promjene vremena

Naoružajte se vitaminima, stigle su viroze

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nagle promjene vremena pogodovale su razvoju virusa i viroza.

Mnogima su se stoga stvorile i tegobe. Za razliku od uobičajenih viroza, ova koja već neko vrijeme hara Hrvatskom specifična je po visokoj temperaturi i nalikuje gripi. No, prava gripa očekuje se tek u studenom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

Mira Njegovan se već pet dana ne osjeća dobro. Visoka temperatura i iscrpljenost natjerali su je liječniku. 'Osjećam se malaksalo, sa visokom temperaturom, bole me mišići, curi mi nos, svrbež u očima i u nosu, škakljanje u grlu. Uglavnom, otprilike simptomi gripe', rekla je Mira.

Ova viroza nije zaobišla ni Roberta Jurića. Zbog visoke temperature pomislio je da ima gripu. 'Imam temperaturu, laganu glavobolju. Uzimam vitamine, tablete ne, nisu mi potrebne, a vitamini mi trebaju', rekao je Robert.

Obilna tekućina, vitamin B, vitamin C...

'Imaju visoke temperature i svi idu do 39, čak i preko, malakasli su, imaju simpotome gripe, ali po meni to je još prava viroza', rekla je Aida Smrekar Delić, liječnica obiteljske medicine. Viroze su uobičajene za ovo doba godine. Iako podsjećaju na gripu, traju svega nekoliko dana, najviše pet. 'Liječenje vam je obilna tekućina, C vitamina, B vitamina, meda i ono što su naše bake davale svojoj djeci, danas daju unucima i to je to', rekla je Delić.

Ovi savjeti uz odmaranje i mirovanje kod kuće, najbolji su i provjereni savjeti. Ne prođe li i tada, potražite savjet liječnika, poput Mire ili Roberta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene