Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mišljenje stručnjaka

'Naočale Gotovini daju element mudrosti, još da mu je izraz lica mekši'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dosta se i danas razgovara o žalbenoj raspravi u slučaju generala Ante Gotovine i Mladena Markača.

Na dobrom francuskom general se obratio sudu. Odvjetnički tim objasnio je to željom da izravno komunicira sa sucima. Misle tako i njegovi prijatelji. "Koliko ja znam, troje od pet sudaca govori savršeno i razumije francuski, onda tu vidim itekakvu logiku", ističe Željko Dilber, prijatelj i suborac Ante Gotovine. I struka u tome vidi samo plus za generala.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gotovo je Istekao rok: Tužitelji nisu podnijeli zahtjev za revizijom presude generalima Slika nije dostupna Zbog izuzeća jednog suca Haag odgodio izricanje presude Šešelju na neodređeno

>> Gotovina i Markač: Žao nam je svih stradalih, ali mi smo nevini, bili smo profesionalci

"Njegov cilj je bio približiti se onima koji odlučuju o njegovoj sudbini", smatra Ljiljana Leinert Novosel, s Fakulteta političkih znanosti. "Znate, ljudi koji tako dosta tečno govore na stranom jeziku i mogu se i sudu obratiti na stranom jeziku u svakom smislu dodaju statsusnu dimenziju svom imidžu", dodaje Novosel.

Pa je, kaže naša sugovornica, njegov javni nastup prošao u maniri svjetskog čovjeka. "Tijekom cijele moje vojne karijere nastojao sam se ponašati dostojanstveno i časno", poručio je sucima jučer general Gotovina. Osim verbalne, do izražaja je dolazila i neverbalna komunikacija. Primjerice, česti pogledi prema sucima.

"To su njegove naočale koje, svakom tko ih stavi na lice, zapravo dodaju neki element mudrosti, sazrijevanja, inteligencije", analizira Novosel. "Kad bi još samo izraz na njegovom licu mogao biti malo mekši - bilo bi još bolje", dodaje.

No, s obzirom na to da je riječ o vojniku taj dio teško će se postići. Generalima je prvi put podršku pružio i poznati hrvatski glumac. A s njima su se već čuli i najbliži. "General se dobro osjeća, zdrav je, jak je, kao i do sada i dalje pun optimizma", kaže Dilber. A to je presudno za sve što ih čeka.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene